Bouwvak 2024

De bouwvak vakantie is de vakantie, die in de zomerse schoolvakanties vallen, het zijn adviezen die varieren voor verschillende regios in Nederland en worden uitgedrukt in 3 weken. Voor het komende jaar ligt dat tussen 22 juli t/m 23 augustus.

Bouwvak midden 2024

Deze start van maandag 29 juli t/m 16 augustus. In deze periode gaat het midden van Nederland. Ofwel de provincies Zuid holland, Gelderland, Utrecht en sommige delen van Brabant op vakantie.

Bouwvak zuid 2024

Deze start van maandag 22 juli t/m 09 augustus. In deze periode gaat het zuiden van Nederland. Ofwel de provincies Noord Brabant, Limburg, Zeeland en grote delen van Gelderland op vakantie.

Bouwvak noord 2024

Deze start van maandag 5 augustus t/m 23 augustus. In deze periode gaat het noorden van Nederland. Ofwel de provincies Drenthe, Groningen, Friesland, Noord Holland, Flevoland, Overijssel en delen van Gelderland op vakantie.

Andere vakantieperiodes:

Waarom hebben we bouwvak

De bouwvak vakantie komt uit de bouw, zoals de naam als doet vermoeden. In deze periode leggen ze het werks stil om bij te komen en op te laden voor de rest van het jaar. De bouwvak wordt door vele gezien als een ideale vakantie periode. Het ligt midden in de zomermaanden en is bewust verdeel over het zuiden, midden en noorden van het land. De theorie hierachter is dat hiermee een vorm van spreiding is, deze spreiding zou in theorie voor een lagere verkeersdruk zorgen.

Waar naartoe met de bouwvak?

De zomerse maanden zijn ideaal voor alle bestemmingen binnen en buiten Nederland en zelfs buiten Europa. Veel Nederlanders gaan erop uit in deze periode. Het weer heeft hier het meeste effect op, maar ook het feit dat de scholen ook dicht zijn zorgt ervoor dat veel mensen deze periode gebruiken om erop uit te gaan en te relaxen na een langer periode van hard werken.

Mooie bestemmingen