Last Minutes Kroatie

De beste vakantie last minute Kroatie

Mooi landschap en vele bezienswaardigheden. Kroatië biedt een ongelooflijke verscheidenheid aan natuur. Naast de prachtige stranden en ontelbare eilanden zijn er enkele bergen waar je kunt wandelen en klimmen. Met een beetje geluk zie je daar een beer of een lynx. In Kroatië wordt ook veel wijn verbouwd en je mag zeker geen wijnproeverij missen als je je last minute vakantie in Kroatië doorbrengt. Een lokale wijn uit de regio is een goed souvenir voor thuis. Voor cultuurliefhebbers hebben de Kroatische steden ook verschillende musea en historische gebouwen. In de havenstad Dubrovnik is bijvoorbeeld een grote oude stad te ontdekken.

De mooiste plekken voor een last minute Kroatische vakantie

De “Gouden Hoorn” en Zlatni Rat op het eiland Brac worden beschouwd als de beste stranden van Kroatië, omdat ze doen denken aan de stranden in het Caribisch gebied. Punta Rata wordt zelfs beschouwd als een van de mooiste stranden ter wereld. Er zijn vooral fijne zandstranden op het eiland Korcula. Een andere niet te missen bestemming in Kroatië zijn de reeds genoemde Plitvice Meren, het nationale park is het oudste in Zuid-Europa en biedt een 300 vierkante kilometer groot landschap met spectaculaire watervallen en pittoreske merenlandschappen. Te midden van de weelderige natuur kun je tijdens je lastminute Kroatië zelfs bruine beren en watersalamanders observeren.
De culturele hoogtepunten van Kroatië zijn de steden Dubrovnik en Split. De havenstad Split wordt beschouwd als een van de mooiste steden van het land en is de thuisbasis van het Diocletian Paleis. Dubrovnik daarentegen kreeg de bijnaam “Kroatisch Athene” vanwege de vele historische gebouwen en kerken. De twee kilometer lange stadsmuur is toegankelijk en ook het Sponza-paleis en de Maria-kathedraal zijn een bezoek waard.

Last minute vakantie in Kroatië

Zon en cultuur aan de Adriatische kust. Het “land van de duizend eilanden” biedt eindeloze zand-, rots- en kiezelstranden, het ene nog idyllischer dan het andere. En met een kustlijn van 6000 kilometer kan iedereen een rustig plekje vinden. Kroatië is daarom vooral in de zomermaanden erg populair bij strandvakantiegangers. Maar het heeft ook veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur, bijvoorbeeld de historische stad Zadar, waar de tv-serie “Game of Thrones” werd gefilmd. Natuurliefhebbers vinden hun geluk in het Plitvice Lakes National Park, dat met zijn ongelooflijk mooie watervallen een bijzondere natuurbeleving is. De lente- en herfstmaanden zijn ook ideaal voor het verkennen van de natuur en cultuur. In de winter lokt Kroatië de ski- en snowboardliefhebbers, omdat er in het centrum van het land in het Dinarisch gebergte veel skigebieden zijn en de prijzen veel lager zijn dan in andere Europese skivakantiebestemmingen.

Klimaat en beste reistijd voor een Kroatië lastminute

In Kroatië is de temperatuur in de zomer gemiddeld tot 26 graden. In het zuiden kan, vooral in juli en augustus, de temperatuur soms stijgen tot 38 graden. Als je van zwemmen houdt, moet je tussen mei en september op zoek gaan naar een last minute Kroatië. Gedurende deze tijd kan de watertemperatuur oplopen tot 26 graden. In de winter wordt het echter relatief koel met gemiddelde temperaturen rond de 2 graden. Het klimaat in Kroatië is deels mediterraan, maar ook continentaal. Dit hangt af van de vraag of je tijdens je lastminute Kroatië aan de kust of in de bergen zal verblijven.

Onze conclusie: Kroatië is een allrounder op het gebied van lastminute vakanties. Of je nu wilt genieten van een ontspannende lastminute strandvakantie niet te ver van huis, of je nu op zoek bent naar plezier en actie op de skipistes of de pittoreske landschappen en het culturele en culinaire erfgoed van het land wilt ontdekken – alles is hier mogelijk, en dat tegen een zeer redelijke prijs.

Waar ligt Kroatie?

Het land Kroatie ligt tussen Italie, Bosnia en Slovenie in en bezit een enorme mooie en lang uitgestrekte kuststrook. Ook heeft het land vele meren, met kristal helder water om in te zwemmen of te bekijken. 

Bekijk ook onze andere last minute vakanties