Last Minutes Dominicaanse Republiek

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

De beste vakantie last minute Dominicaanse Republiek

Dit paradijs boeit met een prachtige natuur en een geweldig klimaat, je kunt hier heerlijk ontspannen tijdens je last minute Dominicaanse Republiek. Ongeveer 32% van het Dominicaanse grondgebied is beschermd, wat een onaangetaste ervaring van een bloeiende flora en fauna belooft. De watervallen, de azuurblauwe lagunes, de sneeuwwitte zandstranden en de verfrissende groene bossen zijn slechts een deel van dit betoverende land.

Droomstranden beleven

De paradijselijke stranden maken de Dominicaanse Republiek tot een droombestemming voor zonaanbidders. In het noorden van het Caribische eiland wacht je het schilderachtige beeld van perfecte stranden omgeven door hoge palmbomen. Vooral Las Galeras, Las Terrenas of de Playa Rincon zijn erg populair onder vakantiegangers. In het zuiden van de Dominicaanse Republiek kun je genieten van de warme Caribische zon op Playa de Mano Juan, La Romana of Boca Chica, waar talrijke gezellige strandbars je uitnodigen tot een heerlijk drankje tijdens je lastminute Dominicaanse Republiek.

Actief zijn tijdens je last minute Dominicaanse Republiek

Als je op een last minute Dominicaanse Republiek boekt, is een sportieve actieve vakantie heel goed mogelijk. Vooral in het oosten van het Caribische eiland is een breed scala aan watersporten mogelijk: Of het nu gaat om duiken, snorkelen of speedboten – op de meer dan 30 km lange zandstranden zal je je zeker niet vervelen. Hier vind je ook optimale windcondities voor surfen, windzeilen en kiten. De diversiteit van het natuurschoon van de Dominicaanse Republiek is in het noorden goed te ontdekken, waar dichte bossen en opwindende kustlandschappen elkaar ontmoeten. Reizigers kunnen dit ongerepte landschap te paard, op de mountainbike of tijdens een uitgebreide wandeling ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van vogel spotten in het stroomgebied van de Jamao rivier of de 3.098 meter hoge Pico Duarte beklimmen, die wordt beschouwd als de hoogste berg van het hele Caribische gebied.

Kunst en cultuur

In de indrukwekkende hoofdstad van Mexico kun je een heleboel dingen verwachten in het centrum, waaronder veel historische bezienswaardigheden. Het Plaza de la Constitución – het centrale hoofdplein van de stad – maakt er zonder twijfel evenveel deel van uit als het pompeuze Catedral Metropolitana of het Paleis voor Schone Kunsten. Ook Monterrey in de noordoostelijke staat Nuevo León is een bezoek waard tijdens je last minute vakantie in Mexico. De stad wordt als bijzonder mooi beschouwd, met talrijke topuniversiteiten, een levendig nachtleven, voortreffelijke restaurants en een indrukwekkend natuurlandschap rondom. Vergeleken met de metropool Mexico-Stad is Monterrey ook makkelijk in een dag te ontdekken. Hier vind je koloniale kerken en pleinen, het grote staalmuseum en het museum voor hedendaagse kunst MARCO.

 

Klimaat & weer

Je kunt het hele jaar een lastminute Dominicaanse Republiek bieden. Je kunt je zekere verheugen op de beste weersomstandigheden voor een heerlijke strandvakantie. Tijdens de Nederlandse winterperiode is het land de perfecte bestemming om te ontsnappen aan de koude temperaturen. Het hele jaar door zijn er midzomertemperaturen in de Dominicaanse Republiek. De tijd van december tot april is echter bijzonder populair, omdat het weer in deze maanden op zijn best is. Maar ook in de andere maanden heerst er in de Dominicaanse Republiek een tropische temperatuur die een pauze waard is.

Waar ligt Dominicaanse Republiek?

Naast Haiti en Puerto Rico ligt de Dominicaanse Republiek een eiland dat gedeeld wordt door twee landen. Het eiland heeft beeldschone witte zandstranden en is daarom enorm populair bij zonaanbidders.

Bekijk ook onze andere last minute vakanties