Last Minutes Dominicaanse Republiek

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

De beste vakantie last minute Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek bevindt zich, samen met Haïti, op het eiland Hispaniola. Gelegen in het hart van het Caribische gebied tussen Cuba, Jamaico en Puerto Rico ligt de Dominicaanse Republiek. In het noorden grenst de Dominicaanse Republiek aan de Atlantische Oceaan en in het zuiden aan de Caribische Zee. De meest gesproken taal is Spaans. In de toeristische gebieden wordt veelal ook Engels gesproken. De nationale munteenheid is de Dominicaanse peso. In toeristische gebieden kunt u veelal in Euro’s betalen. Creditcards worden door veel hotels en restaurants geaccepteerd, echter niet door allemaal. De Dominicaanse Republiek is niet goedkoop, maar wel betaalbaar te  noemen.

Ontspanning en klimaat

Het klimaat in de Dominicaanse Republiek is tropisch. Dat betekent dat de temperatuurschommelingen over het gehele jaar gering zijn. De gemiddelde temperaturen liggen rond 25 graden Celsius.  Het is dus een land waarbij u altijd uw last-minute vakantie kunt boeken, ongeacht het jaargetijde. Tijdens de Nederlandse winterperiode is het land de pérfecte bestemming om te ontsnappen aan de lage Nederlandse en winterse temperaturen. De meest geschikte vakantieperiode is tussen december en april. Echter, tussen mei en november kan het, vooral in het noorden, regenen. Verder is er een hogere luchtvochtigheid in het noorden. De Dominicaanse Republiek ligt binnen het bereik van orkanen.

 

Noem het maar gerust een paradijs met een prachtige natuur en een geweldig klimaat. Ongeveer 32% van het Dominicaanse grondgebied is beschermd en biedt daarmee een overweldigende flora en fauna. De watervallen, de azuurblauwe lagunes, de sneeuwwitte zandstranden en de verfrissende groene bossen zijn slechts een deel van wat dit paradijs te bieden heeft.

 

Vele fraaie stranden

De fraaie stranden maken de Dominicaanse Republiek tot een droombestemming voor zonaanbidders. In het noorden van dit Caribische eiland, wacht u het schilderachtige beeld van perfecte stranden, omgeven door hoge palmbomen. Vooral Las Galeras, Las Terrenas of de Playa Rincon zijn enorm populair. In het zuiden kunt u genieten van de warme Caribische zon op Paya de Mano Juan, La Romano of Boca Chica, waar talrijke gezellige strandbars u uitnodigen voor een drankje.

 

Volop watersporactiviteiten

Niet alleen voor uitsluitend zonaanbidders is de Dominicaanse Republiek een paradijs. Ook voor de sportieveren onder ons is het aanbod aantrekkelijk. Vooral in het oosten van de Dominicaanse Republiek worden diverse watersportactiviteiten aangeboden. U kunt duiken, surfen (de windcondities zijn hier optimaal), windzeilen, kiten, snorkelen of een speedboot huren. Op de meer dan 30 km. lange zandstranden zijn legio mogelijkheden tot het beoefenen van sportactiviteiten voorhanden.

 

Paradijzen voor natuurliefhebbers

Voor natuurliefhebbers is de gang naar het noorden een aanrader. Dichte bossen en opwindende kustlandschappen worden hier naast elkaar aangetroffen. Toeristen kunnen dit ongerepte land te paard, op de mountainbike of tijdens een uitgebreide wandeling bekijken. Wat dacht u van bijv. vogel spotten in het stroomgebied van de Jamao river of Carabisch hoogste berg, de Pico Duarte met zijn 3.098 meter beklimmen?

 

Verder zijn de 27 watervallen van Damajagua en de verschillende druipsteengrotten die als toeristisch hoogtepunt gelden. De Dominicaanse Republiek heeft meer dan dertig nationale parken, waar u kunt genieten van een prachtige jungle en een bergachtig landschap. Het populairste nationale park is Jaragua, een biosfeerreservaat waar u vogelsoorten als flaminga’s en pelikanen kunt zien. Aan de noordkust bevindt zich Parque Nacional Los Haitises met mangrovebossen en indrukwekkende grotten.

 

Koloniale architectuur in Santa Domingo

De Dominicaanse Republiek staat bekend om zijn Spaanse koloniale architectuur, die op haar beurt weer beïnvloed is door de barokstijl. Vooral in de hoofdstad Santa Domingo, die op de werelderfgoedlijst staat, treft u veel gebouwen in deze bouwstijl aan. Bezoek het Parque Colón, het Fortaleza Ozama en de Cathedral Santa Maria la Menor.

 

Historisch Puerta Plata

Ook de kuststad Puerto Plata is bekend om deze vorm van architectuur. Het historische centrum is een mooie verzameling van kleurrijke huizen. Veel huizen werden de laatste jaren gerenoveerd, waardoor het centrum allure krijgt. Verdere bezienswaardigheden in Puerto Plata zijn het ambermuseum, het San Felipefort en de mooie straat Calle El Bosco. De kabelbaan brengt u naar de top van de Pico Isabel de Torres. Hier kunt u genieten van een mooi uitzicht over de stad.

 

Bezoek een sigarenfabriek

U rookt wel eens een sigaar? Bezoek dan de Valle del Cibao, een vruchtbaar gebied met plantages en authentieke dorpjes. In het dal wordt tabak verbouwd. De regionale hoofdplaats Santiago de los Caballeros vormt het hart van de sigarenindustrie.

Actief zijn tijdens je last minute Dominicaanse Republiek

Als je op een last minute Dominicaanse Republiek boekt, is een sportieve actieve vakantie heel goed mogelijk. Vooral in het oosten van het Caribische eiland is een breed scala aan watersporten mogelijk: Of het nu gaat om duiken, snorkelen of speedboten – op de meer dan 30 km lange zandstranden zal je je zeker niet vervelen. Hier vind je ook optimale windcondities voor surfen, windzeilen en kiten. De diversiteit van het natuurschoon van de Dominicaanse Republiek is in het noorden goed te ontdekken, waar dichte bossen en opwindende kustlandschappen elkaar ontmoeten. Reizigers kunnen dit ongerepte landschap te paard, op de mountainbike of tijdens een uitgebreide wandeling ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van vogel spotten in het stroomgebied van de Jamao rivier of de 3.098 meter hoge Pico Duarte beklimmen, die wordt beschouwd als de hoogste berg van het hele Caribische gebied.

Kunst en cultuur

In de indrukwekkende hoofdstad van Mexico kun je een heleboel dingen verwachten in het centrum, waaronder veel historische bezienswaardigheden. Het Plaza de la Constitución – het centrale hoofdplein van de stad – maakt er zonder twijfel evenveel deel van uit als het pompeuze Catedral Metropolitana of het Paleis voor Schone Kunsten. Ook Monterrey in de noordoostelijke staat Nuevo León is een bezoek waard tijdens je last minute vakantie in Mexico. De stad wordt als bijzonder mooi beschouwd, met talrijke topuniversiteiten, een levendig nachtleven, voortreffelijke restaurants en een indrukwekkend natuurlandschap rondom. Vergeleken met de metropool Mexico-Stad is Monterrey ook makkelijk in een dag te ontdekken. Hier vind je koloniale kerken en pleinen, het grote staalmuseum en het museum voor hedendaagse kunst MARCO.

 

Klimaat & weer

Je kunt het hele jaar een lastminute Dominicaanse Republiek bieden. Je kunt je zekere verheugen op de beste weersomstandigheden voor een heerlijke strandvakantie. Tijdens de Nederlandse winterperiode is het land de perfecte bestemming om te ontsnappen aan de koude temperaturen. Het hele jaar door zijn er midzomertemperaturen in de Dominicaanse Republiek. De tijd van december tot april is echter bijzonder populair, omdat het weer in deze maanden op zijn best is. Maar ook in de andere maanden heerst er in de Dominicaanse Republiek een tropische temperatuur die een pauze waard is.

Waar ligt Dominicaanse Republiek?

Naast Haiti en Puerto Rico ligt de Dominicaanse Republiek een eiland dat gedeeld wordt door twee landen. Het eiland heeft beeldschone witte zandstranden en is daarom enorm populair bij zonaanbidders.


Tot slot

Wij hebben u slechts een deel van de vele bezienswaardigheden genoemd. Zonaanbidders, sportievelingen, natuurliefhebbers en/of geïnteresseerden in geschiedenis zullen de Dominicaanse Republiek omarmen!

Bekijk ook onze andere last minute vakanties