Last Minutes Gambia

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

De beste vakantie last minute Gambia

Gambia – het land dat rijk is aan diersoorten en een gevarieerd aanbod, naast de ongerepte natuur, prachtige zandstranden en badplaatsen die uitnodigen tot ontspanning. Aan de “glimlachende kust van Afrika” ervaar je echte gastvrijheid en kun je Afrika op een zeer unieke manier ontdekken tijdens een lastminute Gambia.

Geniet van het rustige strandleven

De hele kustlijn van Gambia lijkt te bestaan uit een bijna eindeloos en prachtig zandstrand. Het mooiste deel voor ons is Paradise Beach, waar kleurrijke vissersboten op de Atlantische Oceaan dobberen en kokosnootverkopers vers geplukt fruit aanbieden – hier krijg je gegarandeerd een Caribisch gevoel!
Genieten van de zon, wandelen, ontspannen onder parasols van palmbladeren en een duik in de aangenaam warme Atlantische Oceaan maken een dag op Sunset Beach in Kotu zo perfect. Natuurlijk kunnen we er geen genoeg van krijgen, maar een uitstapje naar het vogelreservaat, dat slechts een paar meter achter het pittoreske kustgedeelte ligt, is absoluut de moeite waard tijdens je lastminute Gambia. Een andere unieke plek in Gambia, is Cape Point. Rond Bakau, waar de zee aan de Kaap geleidelijk overgaat in een rivier. Niets staat hier een ontspannen dag aan het strand of een duik in de blauwe oceaan in de weg.

Gambia's nationale parken fascineren natuur- en dierenliefhebbers

Tijdens je vakantie in Gambia mag je een bezoek aan een van de vijf nationale parken van het land niet missen. Ze bieden allemaal fascinerende natuurlandschappen, maar het Abuko National Park wordt over het algemeen beschouwd als het belangrijkste natuurjuweel. Bezoek hier ook Baboon Island. Chimpansees werden op het eiland in het wild losgelaten en leven nu in hun natuurlijke habitat in het wild en onder de bescherming van het nationale park.
Maar ook de andere beschermde gebieden zijn zeer inspirerend: in het Kiang-West Nationaal Park, het grootste nationale park, komen veel diersoorten voor. Een insiders tip is het Bao Bolong Wetland Reserve, waar veel watervogels en nijlpaarden zich thuis voelen dankzij de toegang tot de Gambia-rivier. Uitgestrekte mangrovebossen wachten op je in het Niumi National Park.

Authentieke bezienswaardigheden en cultuur

Je kunt het levendige, originele Afrika in Gambia ervaren op een van de levendige markten zoals de Albert Markt in de hoofdstad Banjul. Traditionele kleding, gebeeldhouwde houten figuren of handgeweven manden – hier vind je zeker een passend souvenir. Je kunt ook genieten van een bijzondere traktatie op een van de vele vismarkten, zoals die in Sanyang, waar de vangst van de traditionele houten boten rechtstreeks naar de kraampjes gaat. 

 

Bezoek ook de steencirkels van Wassu, een UNESCO werelderfgoed, met in totaal 11 steencirkels met monolieten tot 3 meter hoog. Tegenwoordig wordt de heilige plaats, die dateert uit de 8e eeuw, beschouwd als een begraafplaats van heersers. De daar ontdekte koperen sieraden en wapens verwijzen daarnaar. Informatie over de oorsprong is te vinden in het Wassu Steencirkels Museum. Laat een steen achter op een van de grote stenen blokken – er wordt gezegd dat het geluk brengt.

 

Klimaat & weer

Gelukkig heeft Gambia het hele jaar door heerlijk warm weer met gemiddelde temperaturen van 20 tot 35°C! Wanneer de winter Europa in zijn greep heeft, geniet je in Gambia op het terras van een visrestaurant aan de Gambiaanse kust. Tijdens het droge seizoen van november tot april valt er nauwelijks regen en de zon omarmt het land met zijn warme zonnestralen – dit is de beste tijd voor je vakantie in Gambia. Een ander voordeel: muggen zijn in deze tijd van het jaar nauwelijks te verwachten en je kunt ongestoord op het strand liggen of door de bossen zwerven.

Waar ligt Gambia?

Eenb uniek land, enorm uitgestrekt en geheel omringd door Senegal. Het ligt aan de linker kust van Afrika en heeft geweldige stranden en een unieke kustlijn.

Bekijk ook onze andere last minute vakanties