Last Minutes Dubai

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

De beste vakantie last minute Dubai

Waarom neem je niet een last minute vakantie in Dubai? Een kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom, het hoogste gebouw ter wereld, fantastische stranden, talrijke winkelcentra, het ene nog luxer dan het andere – Dubai biedt zijn bezoekers de meest ongelofelijke attracties. Tegelijkertijd kan de gast ook sporen van het traditionele, oosterse leven ontdekken, bijvoorbeeld op de kamelenmarkt in Al-Ain of op een woestijntocht.

Spontaan naar het emiraat

Met een last minute vakantie in Dubai kun je tegen een bijzonder gunstige prijs door het emiraat reizen. Wanneer anderen hun verblijf in de Perzische Golf lang van te voren boeken en veel geld betalen, profiteer jij op het laatste moment van aantrekkelijke topaanbiedingen. Als alleenstaande, met z’n tweeën of met het hele gezin: een last-minute reis naar Dubai is zeker de moeite waard.

Discrete elegantie met luxe klasse

Majestueuze wolkenkrabbers als de Burj al Arab en de Burj al Khalifa geven de skyline van Dubai zijn unieke vorm. De overvloed aan bezienswaardigheden is gewoonweg overweldigend: wereldberoemd is de “Burj Al Arab”, een hotel van superlatieven en architectonisch meesterwerk in één. Dit geldt ook voor de “Atlantis The Palm” met zijn meer dan 20 restaurants en het enorme “Lost Chambers Aquarium”. Je kunt je daar vergapen aan meer dan 65.000 zeebewoners. En nu we het toch over verbazing hebben, het huidige hoogste gebouw ter wereld is de “Burj Khalifa”. Het is 830 meter hoog in de bijna altijd onbewolkte hemel van Dubai. Vanaf het hoogste punt gezien, lijken de andere wolkenkrabbers op kleine speelgoedhuisjes. Adembenemend! Net zo indrukwekkend is de nabijgelegen “Dubai Mall”, een van de grootste winkelcentra ter wereld. Tip: Op het onderste niveau leidt een voetgangerstunnel van acrylglas door het reusachtige aquarium van het winkelcentrum. Je wordt dus virtueel omringd door kleurrijke vissen en kunt zonder gevaar haaien van dichtbij observeren. Ook de rijvaardigheid van de “woestijnpiloten” is spectaculair. Ze sturen hun krachtige jeeps met vierwielaandrijving over zandpaden alsof het kinderspel is. Een perfecte woestijnsafari omvat ook een bezoek aan een bedoeïenenkamp, waar de dag meestal eindigt met een heerlijke barbecue en de traditionele buikdans, begeleid door een oosterse romantische zonsondergang.

Ontdek de Arabische gastvrijheid met een last minute Dubai

Of het nu gaat om een jeeptour onder de sterren van de woestijn of om een golfresort: last minute trips naar Dubai laten niets te wensen over. Witte stranden en een azuurblauwe zee nodigen uit tot verfrissing en ontspanning. Dankzij aantrekkelijke last-minute aanbiedingen is de fascinerende woestijnoase betaalbaar en kunnen gasten met een gematigd budget genieten van exclusieve luxe en de combinatie van oosterse magie en een hypermoderne stad zelf ervaren. Tegelijkertijd is de gastvrijheid in de Arabische wereld van groot belang – en dat maakt een lastminute Dubai op korte termijn tot een unieke ervaring van 1001 nachten.

 

Klimaat & weer

Het emiraat Dubai ligt ongeveer op de 25e breedtegraad ten noorden van de Perzische Golf. Naast de kustgebieden bestaat Dubai voornamelijk uit woestijn. Er is een typisch droog klimaat. Dit woestijnklimaat is erg droog en heet. In de kustgebieden is het klimaat tropisch warm met zeer weinig neerslag in de wintermaanden. De zomer duurt erg lang, van april tot november stijgen de gemiddelde dagelijkse maximumtemperaturen tot boven de dertig graden Celsius. In de warmste zomermaanden stijgen de temperaturen tot ver boven de veertig graden Celsius.

Waar ligt Dubai?

De stad Dubai ligt in de Verenigde Arabische Emiraten een land dat grenst met Saudi Arabie en naast het land Qatar ligt.

Bekijk ook onze andere last minute vakanties