Last Minutes Kaapverdie

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

De beste vakantie last minute Kaapverdie

Ontdek “de groene kaap”. 460 kilometer voor de westkust van Afrika ligt de Republiek Kaapverdië, een eilandengroep bestaande uit negen bewoonde en zes onbewoonde eilanden. Oorspronkelijk werden ze in de 15e eeuw door de Portugezen ontdekt en gevestigd. De eilanden waren ook een belangrijk bevoorradingspunt voor schepen die de Atlantische Oceaan overstaken en voor walvisjagers. In 1975 werden de eilanden onafhankelijk van Portugal. Ontdek hier onze tips en trucs voor een fantastische Kaapverdië last minute

Stranden en cultuur tijdens een last minute Kaapverdië

Kaapverdië bestaat uit 15 eilanden, die zijn verdeeld in “onder” en “boven” de wind. Wat bedoeld wordt is de passaatwind, die zorgt voor een aangenaam zacht klimaat voor de westkust van Afrika. Veel lastminute vakantiegangers besluiten om een vlucht te nemen naar Sal, waar een van de belangrijkste luchthavens is gevestigd. We zijn erg enthousiast over het zonnige eiland met zijn gouden stranden en de idyllische vissersdorpjes, die populaire surfspots zijn. Mis de historische zoutvlakte niet en het “Blauwe Oog”, een natuurlijk zwembad aan de steile kust. Wij raden Boa Vista aan bij liefhebbers van cultuur. De derde grootste van de Kaapverdische eilanden trekt in de zomermaanden Santa Monica en Bofareira bezoekers aan met concerten en andere evenementen. Probeer de pittige viskeuken in de havensteden. In Praia kun je tijdens een last minute Kaapverdië de Portugese koloniale gebouwen bewonderen, zoals het stadhuis, de kathedraal en het Paleis van Justitie.

Actief op een last minute Kaapverdië vakantie

Voor iedereen die op het laatste moment een spontane strand- en actieve lastminute vakantie wil doorbrengen op de Kaapverdische eilanden, is het eiland Santiago een optie. Voorbij Cidade Velha, de voormalige Kaapverdische hoofdstad, ontdekken avonturiers tijdens het duiken enorme ankers en scheepswrakken uit de tijd van de slavenhandel. Maar de echte must see van Kaapverdië lastminute is de onderwaterwereld, het is een bijna ongerept duikparadijs. Met een beetje geluk kunnen duikers zelfs walvishaaien en manta roggen zien. Geef je de voorkeur aan wandelen? Dan is Fogo onze tip voor jou. In het hart van het eiland rijst de machtige vulkaan op. De lavavelden tot aan de krater bieden je net zo mooie foto’s als het uitzicht vanaf de top. Santo Antão, met zijn vulkanisch gesteente, dramatische richels en een verlaten vuurtoren, is ook een goede plek om te voet te ontdekken.

Santiago - het grootste eiland

Met een oppervlakte van 991 vierkante kilometer is Santiago het grootste en dichtstbevolkte eiland van de archipel, met een bevolking van ongeveer 290.000 mensen. De hoofdstad van Kaapverdië, Praia, ligt ook op het eiland. Het heeft enkele bezienswaardigheden zoals het Museu Etnográfico da Praia, de kazerne Quartel Jaime Mota of het hoofdplein, dat in Portugese stijl is aangelegd, waar het stadhuis Cámara Municipal en de belangrijkste kerk van de stad zich bevinden.

 

Lastminute naar het eiland Fogo

Het eiland Fogo ligt ten westen van Santiago en is een bezoek waard vanwege de hoogste berg van Kaapverdië, de Pico do Fogo. Het is een nog actieve vulkaan van 2829 meter, de laatste keer dat deze uitbarstte was in 1995. Naast de vulkaan moet je ook het centrum van São Filipe en het dorp Chã das Caldeiras bezoeken.

São Vicente

São Vicente was lange tijd onbewoond en de natuurlijke haven diende tot de 19e eeuw als schuilplaats voor piraten. Tegenwoordig vormen de haven en de aangrenzende stad Mindelo het economische centrum van het eiland. De kunst- en cultuurscene is hier bijzonder interessant.

Klimaat & weer lastminute Kaapverdie

Een lastminute in Kaapverdië is het hele jaar door mogelijk, want ook in de winter is het hier aangenaam warm. Tussen augustus en november valt er regelmatig regen, waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van het reisseizoen.

Waar ligt Kaapverdie?

De eilanden van Kaapverdie liggen onder de Canarische eilanden en naast het Afrikaanse continent. Er staat daardoor vaak veel wind en er zijn rondom de eilanden prachtige duikgebieden gevormd.

Bekijk ook onze andere last minute vakanties