Last Minutes Kaapverdie

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

De beste vakantie last minute Kaapverdie

460 Kilometer voor de westkust van Afrika, liggend naast de Canarische Eilanden, ligt de republiek Kaapverdië, ook wel “de groene kaap” genoemd. Deze eilandengroep bestaat uit negen bewoonde en zes onbewoonde eilanden. De eilanden werden in de 15de eeuw door de Portugezen ontdekt. Ze waren een belangrijk bevoorradingspunt voor walvisjagers en schepen die de Atlantische Oceaan overstaken. In 1975 werden de eilanden onafhankelijk verklaard van Portugal.

Ontspanning en klimaat

Een last-minute vakantie in Kaapverdië is, ongeacht het jaargetijde, altijd ideaal. Ook in de winter is het aangenaam warm. Tussen augustus en september valt er regelmatig regen. De vijftien eilanden zijn verdeeld in “onder” en “boven” de wind. Daarmee wordt de passaatwind bedoeld. Deze wind zorgt voor een zacht en aangenaam klimaat.

 

Omgeven door water is Kaapverdië een ideaal en prachtig duikgebied. Veelal wordt gevlogen op Sal, waar een van de belangrijkste luchthavens gelegen is. Bezoekers zijn erg enthousiast over het zonnige eiland met zijn gouden stranden en de idyllische vissersdorpjes met de populaire surfspots. Mis de historische zoutvlakte niet en het “Blauwe oog”, een natuurlijk zwembad aan de steile kust.

 

Cultuurrijk Santiago

Met een oppervlakte van 991 km2 is Santiago, met als hoofdstuk Praia, het grootste en dichtstbevolkte eiland van de archipel (ongeveer 290.000 inwoners). Praia heeft enkele bezienswaardigheden, zoals het Museu Ennografico de Praia, de kazerne Quartel Jaime Mota of het hoofdplein dat in Portugese stijl is gebouwd. Hier bevinden zich het stadhuis Camara Municipal en de belangrijkste kerk van de stad.

 

Voor actieve strandliefhebbers is dit eiland een mooie optie. Voorbij Cidade Velha, de voormalige Kaapverdische hoofdstad, ontdekten duikers enorme ankers en scheepswrakken uit de tijd van de slavenhandel. Voor duikers is de onderwaterwereld, een bijna ongerept duikparadijs, een must. Walvishaaien, manta’s en roggen zijn geen zeldzaamheid.

 

Woestijnachtig Boa Vista

Ook Boa Vista, een woestijnachtig eiland, trekt naast cultuurliefhebbers ook zonaanbidders aan. In de zomermaanden trekken de plaatsen Monica en Bofareira bezoekers met concerten en andere evenementen. Probeer de pittige viskeuken in de havensteden.

 

Wandelparadijs en woestijnachtig Fogo

Ook voor wandelaars is Kaapverdië een paradijs. In het hart van het eiland Fogo bevindt zich de hoogste berg van Kaapverdië, de Pico do Fogo met een nog actieve vulkaan van 2.829 meter. De laatste uitbarsting was in 1995. Vanaf de lavavelden tot aan de krater zal uw camera niet rusten. Santo Antao, met zijn vulkanische gesteente, dramatische richels en een verlaten vuurtoren zijn prachtige wandeldoelen. Bewonder het centrum van Sao Filipe en het dorp Caldeiras.

 

Kunst en cultuur in Sao Vicente

Het eiland Sao Vicente was lange tijd onbewoond. De natuurlijke haven diende tot de 19de eeuw als schuilplaats voor piraten. Tegenwoordig vormen de haven en de aangrenzende stad Mindelo het economische centrum van het eiland. Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen

Actief op een last minute Kaapverdië vakantie

Voor iedereen die op het laatste moment een spontane strand- en actieve lastminute vakantie wil doorbrengen op de Kaapverdische eilanden, is het eiland Santiago een optie. Voorbij Cidade Velha, de voormalige Kaapverdische hoofdstad, ontdekken avonturiers tijdens het duiken enorme ankers en scheepswrakken uit de tijd van de slavenhandel. Maar de echte must see van Kaapverdië lastminute is de onderwaterwereld, het is een bijna ongerept duikparadijs. Met een beetje geluk kunnen duikers zelfs walvishaaien en manta roggen zien. Geef je de voorkeur aan wandelen? Dan is Fogo onze tip voor jou. In het hart van het eiland rijst de machtige vulkaan op. De lavavelden tot aan de krater bieden je net zo mooie foto’s als het uitzicht vanaf de top. Santo Antão, met zijn vulkanisch gesteente, dramatische richels en een verlaten vuurtoren, is ook een goede plek om te voet te ontdekken.

Santiago - het grootste eiland

Met een oppervlakte van 991 vierkante kilometer is Santiago het grootste en dichtstbevolkte eiland van de archipel, met een bevolking van ongeveer 290.000 mensen. De hoofdstad van Kaapverdië, Praia, ligt ook op het eiland. Het heeft enkele bezienswaardigheden zoals het Museu Etnográfico da Praia, de kazerne Quartel Jaime Mota of het hoofdplein, dat in Portugese stijl is aangelegd, waar het stadhuis Cámara Municipal en de belangrijkste kerk van de stad zich bevinden.

 

Lastminute naar het eiland Fogo

Het eiland Fogo ligt ten westen van Santiago en is een bezoek waard vanwege de hoogste berg van Kaapverdië, de Pico do Fogo. Het is een nog actieve vulkaan van 2829 meter, de laatste keer dat deze uitbarstte was in 1995. Naast de vulkaan moet je ook het centrum van São Filipe en het dorp Chã das Caldeiras bezoeken.

São Vicente

São Vicente was lange tijd onbewoond en de natuurlijke haven diende tot de 19e eeuw als schuilplaats voor piraten. Tegenwoordig vormen de haven en de aangrenzende stad Mindelo het economische centrum van het eiland. De kunst- en cultuurscene is hier bijzonder interessant.

Klimaat & weer lastminute Kaapverdie

Een lastminute in Kaapverdië is het hele jaar door mogelijk, want ook in de winter is het hier aangenaam warm. Tussen augustus en november valt er regelmatig regen, waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van het reisseizoen.

Waar ligt Kaapverdie?

De eilanden van Kaapverdie liggen onder de Canarische eilanden en naast het Afrikaanse continent. Er staat daardoor vaak veel wind en er zijn rondom de eilanden prachtige duikgebieden gevormd.

Bekijk ook onze andere last minute vakanties