Last Minutes Canarische Eilanden

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

De beste vakantie last minute Canarische Eilanden

Deze eilandengroep ligt westelijk van Afrika, ter hoogte van Marokko. De Canarische Eilanden maken deel uit van Spanje. Dat betekent betalen met de Euro en uw gebruikelijke betaalpassen. U maakt geen extra kosten wanneer u pint. Het voltage is gelijk. De voertaal is Spaans. Een auto huren is aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. Ook de benzineprijs is lager. Restaurants zijn minder duur, de kwaliteit van het eten is goed. Maar ook zelf koken kan prima! Supermarkten als Mercadona, Lidle en Hiperdino bieden alles wat u voor een goede en gezonde maaltijd nodig heeft.

Ontspanning en klimaat

De gemiddelde vlucht naar de Canarische Eilanden duurt 4,5 uur. De Canarische Eilanden hebben een subtropisch klimaat, zonzeker dus! Zelfs in de winter geniet u van een temperatuur van gemiddeld 20 graden. Het beste waterpark ter wereld werd niet voor niets op Tenerife gebouwd. Bij Adeja ligt Siam Park, een adembenemend en ultra modern waterpark met geweldige glijbanen en een wavepool met een golf van drie meter. Een perfecte eilandengroep voor een ontspannende vakantie.

Welk eiland spreekt u het meeste aan? Lanzarote, Tenerife, Gran Canaria of Fuerte Ventura?

 

Lanzarote

Lanzarote is het oostelijkste bewoonde eiland van de Canarische Eilanden. Het vulkanische eiland heeft lavavelden, fraaie wijngaarden en mooie stranden. Het landschap is bijna maanachtig. Flora en fauna zullen u zeker aanspreken. Kilometers brede stranden, gigantische kliffen en hoge bergen wachten op u!

Het voormalige vissersdorp Puerto del Carmen is inmiddels een populaire badplaats geworden. Puerto del Carmen heeft een gezellige boulevard van zes kilometer, waar u overdag en ’s avonds heerlijk kunt wandelen, een drankje nuttigen of genieten van een lekkere maaltijd.

Verdere prachtige stranden zijn de Playa de las Cucharas, Playa Blanca, Playa Mujeres en Playa del Pozo! De echte vulkanische (zwarte) stranden bevinden zich aan de westkust, waarvan de Playa de los Ciclos het meest bekend is.

Voor de liefhebbers van natuur is het nationale park Timanfaya een must see! Het maandlandschap is uniek! De kliffen van Famara zijn een tocht meer dan waard!

 

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Niet alleen mooie stranden en een subtropisch klimaat, maar ook natuurlijke attracties zoals de berg Teide, zullen u verrassen.Tenerife is bekend om zijn cultureel erfgoed, traditionele architectuur, muziek en gastronomie. Het milde klimaat maakt dat u in elk gewenst jaargetijde uw last-minute vakantie kunt boeken.

 

Zonaanbidders en strandliefhebbers en diegenen die even de dagelijkse stress achter zich willen laten, vinden aan de mooie stranden een geweldig plekje om enkele uurtjes te ontspannen.

 

Voor de sportievelingen: golfbanen en recreatieparken zorgen dat u uw conditie behoudt of misschien zelfs verbetert!

 

Ook wandelaars kunnen hier hun hart echt ophalen: indrukwekkende vulkanen, adembenemende landschappen, dichte bossen, ravijnen en kliffen. Het Parque Natural de la Corona Forestal is een indrukwekkend natuurreservaat met een enorm dennenbos dat zich over ravijnen en valleien uitstrekt. En dat tegen een achtergrond van pijnbomen, de blauwe zee en de donkere kleuren van de vulkaan. Het is te veel om op te noemen!

 

Historische stadskernen, musea, wandeltochten door de stad. Bezoek San Cristóbal de la Laguna. Deze stad staat op de werelderfgoedlijst. De stad diende als voorbeeld en inspiratiebron voor andere Amerikaanse koloniale steden. Het oorspronkelijke 15de –eeuwse stratenplan is nagenoeg onveranderd. Tenerife heeft alles!

 

Fuerte Ventura

Fuerte Ventura, de naam zegt het al, staat bekend om de wind. Deze is er bijna voortdurend en is daarmee een paradijs voor wind- en kitsurfers. Fuerte Ventura is dé vakantiebestemming voor actieve zonzoekers.

Fuerte Ventura is het oudste eiland van de Canarische Eilanden bestaat uit 20% natuurrerservaat. Het is een van de droogste eilanden met bijzondere landschappen en een rijk waterleven. In Fuerte Ventura zult u de Afrikaanse en Europese invloeden meteen herkennen.

Wandelaars en natuurliefhebbers mogen de berg Mirado Morro Velosa niet missen. U heeft een perfect uitzicht over het ruige landschap en hoe de vulkanen het landschap hebben gevormd.

 

Cultuurliefhebbers en geïnteresseerden zijn van harte welkom in het Archeologisch Museum, gelegen in het mooie historische centrum van Morro Jablecuria.

 

Fuerte Ventura is bekend om zijn windmolens. Ze werden in het verleden gebruikt om graan te halen. Mocht u uw actieradius willen vergroten? Er is een windmolenroute.

 

Hierboven ziet u de beste last-minutes van drie grote reisorganisaties (Tui, Kras en Subweb). Vergelijk  prijs en kwaliteit voor een fantastische vakantie.

Leukste Eilanden!

Waar u ook heen gaat op de Canarische Eilanden het is er het hele jaar door lekker weer. Zelfs in onze winter is er daar een heerlijk zonnetje met gemiddeld 20 graden. Daarbuiten is het ook zeer aangenaam met temperaturen die oplopen tot over de 30 graden. Perfect om te genieten, het eiland te ontdekken, te zwemmen of van het strand te genieten. 

Tips en trics

De Canarische eilanden zijn 1 van de meest zonzekere bestemmingen ter wereld. De ideale plek dus om het beste waterpark ter wereld te bouwen en dat is ook gebeurt. Op Tenerife bij het plaatjes Adeje (zuiden van Tenerife) ligt SiamPark een adembenemend en ultra modern waterpark. Glijbanen om je vingers bij af te likken een wavepool met een golf van 3 meter hoog en een lazy river die kilometers lang lijkt. Ook de kids hebben meerdere uitgebreide gebieden om onbeperkt te genieten van het water en het weer. 

De Canarische Eilanden horen bij Spanje, u kunt er gemakkelijk betalen met de Euro, uw betaalpassen en de voertaal is Spaans. Een autohuren is niet duur en de benzineprijs ligt onder 1 euro. Ook de restaurants zijn goedkoop vergeleken met Nederland, elke dag uit eten is geen probleem. Wilt u zelf iets halen bij de supermarkt, ook dan heeft u snel iets gevonden wat u herkent. Kentens als Hiperdino en Lidl zijn aanwezig op de eilanden. 

Voordelen van een Europese vakantie bestemming!

Een Europese bestemming zoals de Canarische eilanden heeft nog meer voordelen, zo is het voltage zoals u gewend bent, hoeft u niet internationaal te vliegen en krijgt u geen extra kosten wanneer u bijvoorbeeld pint ivm wisselkoersen. Ook bent u er al in 4 uur vliegen en kunt u vanaf diverse vliegvelden komen. Zowel Amsterdam als ook Eindhoven en Rotterdam vliegen naar de Canarische Eilanden. 

Waar liggen de Canarische Eilanden?

Deze eilanden groep ligt uit de kust van Afrika ter hoogte van Marokko. U bent er doorgaans in 4,5 uur vliegen. De locatie is ideal voor vakanties, want het hele jaar door is er warm weer en het klimaat zorgt ervoor dat wolken snel voorbij gaan en er altijd veel zon is.

Bekijk ook onze andere last minute vakanties