Last Minutes Griekenland

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

De beste vakantie last minute Griekenland

Prachtige stranden, bergachtige eilanden en oude tempels – zo stel je je Griekenland voor. In Athene torent de Akropolis boven de stad uit en omringt deze met de ambiance van zijn historisch belang. Op de eilanden van de Egeïsche Zee kun je wandelen tegen de achtergrond van de typische wit en blauw gekalkte gevels, die een echte ansichtkaart-idylle lijken. Kreta zal je gaan verrassen met het Paleis van Knossos. En de pittoreske Cycladen nodigen uit tot eilandhoppen. De beste manier om te genieten van de mediterrane flair en de ontspannende prachtige stranden is tijdens je vakantie.

De perfecte redenen voor een vakantie in Griekenland

  • Gyros, souvláki, verse vis en ouzo in een kleine taverne onder dennenbomen met uitzicht op de zee – heb je meer nodig om gelukkig te zijn?
  • Griekenland heeft met 13.500 km de op één na langste kustlijn van Europa. Dromerige stranden, pittoreske baaien en een turquoise zee wachten op u.
  • Of het nu de imposante Akropolis in Athene is of de geboorteplaats van de Olympische Spelen in Olympia. De geschiedenis van Griekenland is overal alomtegenwoordig.
  • Er zijn ongeveer 20 miljoen olijfbomen op Kreta. Proef zeker de heerlijke olijven en neem de olijfolie mee uit Kreta ook mee naar huis als souvenir.
  • De Griekse eilanden worden beschouwd als de zonnigste regio’s van heel Europa. Een perfecte ontsnapping aan het natte en koude weer van Duitsland. Gewoon puur zonneschijn!

Rondreizen in Griekenland - er valt veel te ontdekken

Griekenland foto
Griekenland foto
Griekenland foto 2

Veel rondreizen in Griekenland beginnen in de hoofdstad Athene, waarvan het symbool, de Akropolis, hoog boven het centrum uittorent. Bekijk de traditionele wisseling van de wacht op het Syntagma-plein en duik in de geschiedenis van het land in het Nationaal Archeologisch Museum. Op het schiereiland Peloponnesos vind je mysterieuze gebedshuizen zoals Mycene met de koepelvormige tombe en Delphi, dat bekend staat om zijn orakel.

 

In het noorden van het land nodigen de beroemde Meteora-kloosters op duizelingwekkende hoogte op een rots uit tot een bezoek. In de levendige havenstad Thessaloniki kun je je reis afsluiten met een wandeling langs de waterkant. Het eiland Kreta lokt met badplaatsen als Agios Nikolaos en Analipsi voor strandvakanties. Het is goed te combineren met een rondvaart die je naar het Lasithi plateau brengt. De landelijke regio wordt gekenmerkt door oude windmolens.

 

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, mag je de archeologische vindplaats Knossos niet missen. Het paleis daar was ooit de zetel van de Minoïsche koningen. Met zijn talloze olijfgaarden staat Corfu bekend als het groene eiland. Tijdens een rondreis maak je kennis met de gelijknamige hoofdstad van het eiland met zijn oude binnenstad in Venetiaanse stijl. Een minicruise brengt je naar het naburige eiland Paxos en op het vasteland naar Parga. Het buurland Albanië nodigt je uit om de verwoeste stad Butrint te bezoeken.

Zon, cultuur en natuur - rondreizen in Griekenland

Griekenland is een veelzijdige reisbestemming. Of het nu gaat om een ​​strandvakantie, een culturele reis of een reis naar de natuurlijke schoonheden – hier komt iedereen aan zijn trekken. Idealiter kunnen deze punten worden gecombineerd in een rondreis. In de hoofdstad Athene kun je bezienswaardigheden bezoeken en ‘s avonds genieten van Griekse specialiteiten met traditionele muziek in de oude stadswijk Plaka. Ontspan op het groene eiland Corfu of op de stranden van het schiereiland Chalkidiki. Een andere waardevolle bestemming is het eiland Kreta, waar je een zwemvakantie kunt combineren met cultuur.

Wanneer is de beste tijd om te reizen?

De beste tijd om naar Griekenland te reizen is van mei tot september. Maar ook de maanden april en oktober zijn ideaal voor ontdekkingstochten. Gedurende deze tijd zijn de temperaturen aangenamer en zijn de toeristische resorts niet langer overvol.

Klimaat & weer lastminute Griekenland

Griekenland wordt gekenmerkt door een mediterraan klimaat met droge, warme zomers en milde winters. Hoewel er in de wintermaanden meer neerslag kan vallen in de kustgebieden, valt er vaak sneeuw in het binnenland. Om deze reden zijn ook de bergen in het binnenland een populaire bestemming voor wintersporters.

Geografie

Griekenland ligt in het zuiden van het Balkan-eiland. Het land wordt begrensd door de Middellandse Zee in het westen, zuiden en oosten. In het noorden grenst het aan de landen Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije. Het eiland Kreta en de Egeïsche en Ionische eilanden behoren ook tot Griekenland. Het land bestaat uit meer dan 2.000 eilanden en eilandjes, waarvan er slechts ongeveer 154 bewoond zijn. De kust van het vasteland is rijk aan baaien en ruig.

Waar ligt Griekenland?

Griekenland ligt in het zuiden van Europa, met Italië aan de linkerkant en Turkije aan de rechterkant. Boven grenst het land aan Albanië en Macedonië en Bulgarije.

Bekijk ook onze andere last minute vakanties

Meer over Griekenland: