Last Minutes Florida

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

De beste vakantie last minute Florida

Zwemmen in de Florida Keys, kijken naar alligators in de Everglades of het ontdekken van Miami: Op een last minute Florida vakantie zul je je nooit vervelen. Ervaar de beste pretparken in Orlando of geniet gewoon van de eeuwige zon in de Sunshine State of op een reis naar Dry Tortugas National Park.

Last minute Florida boeken

Florida heeft zijn bijnaam “Sunshine State” zeker verdiend, want in feite schijnt de zon hier het hele jaar door en op bijna elke dag. Dus het is perfect om een last minute reis naar Florida te boeken. We laten je graag kennis laten maken met de drie mooiste stranden voor je last minute Florida:
Een van de mooiste stranden van Florida is Destin Beach. Sneeuwwit zand en een turkooisblauwe zee – gewoonweg fantastisch! Dit strand is een van onze favorieten, want het zogenaamde suikerzand is heerlijk zacht en wordt ook niet te heet onder je voeten. Het strand loopt zacht af en heeft alleen kleine golven, waardoor het perfect geschikt is voor waterpolo of zwemmen. Cocoa Beach is daarentegen een paradijs voor surfers. Hier zijn de golven constant sterk. Bovendien is het water relatief ondiep, waardoor het een goed strand is voor beginners. Voeg daarbij het gouden zand en de levendige pier, waar je restaurants, bars en vele boetiekjes vindt.
Santa Rosa Beach in het noordwesten van Florida is rustiger. Zacht zand, diepblauw water en het prachtige landschap maken dit strand tot een van onze geheime tips. Het Santa Rosa Beach ligt direct aan het Point Washington State Forest. Het weelderige groen van het bos biedt een prachtig contrast met het lichte zand!

Ontdek de steden

Florida betovert niet alleen met zijn stranden, maar heeft ook interessante steden te bieden. Onze drie favoriete steden voor de laatste minuut van de Florida reis worden hier kort geïntroduceerd. Miami is waarschijnlijk je eerste associatie met een last minute vakantie in Florida. Dat is niet verwonderlijk, want de stad heeft veel te bieden. Miami Beach is bijna iconisch en zeker een bezoek waard. Je moet zeker een bezoek brengen aan Ocean Drive, want de pastelkleurige Art Deco stijl huizen zijn een van de belangrijkste attracties van Miami.
In Orlando ben je in goede handen als je entertainment zoekt tijdens je last minute Florida vakantie. De verschillende themaparken en pretparken zijn allemaal een bezoek waard. Naast Disney World, SeaWorld en de Wizarding World of Harry Potter kun je ook de Universal Studios bezoeken. Wij raden je aan om de stad beter te leren kennen en bijvoorbeeld de Gallery op Avalon Island te bezoeken. Niet alleen vindt het Orlando Film Festival hier plaats, maar je hebt ook de mogelijkheid om je te vergapen aan fascinerende Amerikaanse kunst.

Puur natuur in Florida Last Minute Vacation

In de beroemde Everglades kun je tijdens je last minute vakantie in Florida naar alligators kijken. Of het nu gaat om een kanotocht of te voet: je komt niet voorbij de reptielen. Maar ook de natuur in het Evergladespark is uniek. De met mangroven bedekte rivieren, graslanden en savannes zijn de thuisbasis van krokodillen en zelfs panters! Wij raden je aan een wandeling te maken over de Tamiami Trail door de Everglades. Onze favoriet is de Otter Cave Trail, die slechts 500 meter lang is. Op deze korte wandeling heb je nog steeds de kans om veel dieren te zien – onder andere otters, alligators en schildpadden. Daarom is het perfect voor beginners.

Klimaat & weer

In een groot deel van Florida is het klimaat subtropisch, met milde winters (met korte koude periodes) en warme, zonnige zomers. In het uiterste zuiden, waar Miami ligt, is het klimaat tropisch, aangezien de gemiddelde temperatuur in januari 20 °C bereikt. In de zomer zijn de temperaturen hetzelfde van noord naar zuid, vooral overdag, wanneer ze tussen 31 °C en 33 °C liggen. In de winter zijn de temperaturen daarentegen zeer verschillend: in januari varieert het daggemiddelde van 11 °C in het noorden (wat vergelijkbaar is met dat van veel mediterrane gebieden) tot 20 °C in het uiterste zuiden.

Waar ligt Florida?

Deze staat ligt onder Alabama en Georgia en lijkt op een schiereiland. Door de zuidelijke ligging is er een zeer warm en aangenaam klimaat. 

Aanraders in Florida:

Palm Beach

 

Bekijk ook onze andere last minute vakanties