Last Minutes Curacao

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

De beste vakantie last minute Curacao

Ben jij ook een van die mensen die hun droom van een reis naar het Caribisch gebied willen waarmaken? Als Nederlands eiland in het Caribisch gebied, voor de kust van Zuid-Amerika, is Curaçao een echt paradijs. Een goedkope lastminute Curaçao maakt de vakantiewensen van spontane mensen waar. Daarnaast kun je gewoon Nederlands spreken, makkelijk betalen en reizen door dit geweldige eiland. 

Een bezoek aan Willemstad mag niet ontbreken

Een bijzondere bezienswaardigheid is de hoofdstad Willemstad, die deel uitmaakt van het UNESCO-werelderfgoed en indruk maakt met kleurrijke huisgevels, een haven en vele steegjes die uitnodigen om te verkennen. Beklim de heuvel met Fort Nassau uit de 18e eeuw: Een fascinerend panoramisch uitzicht op de zevende grootste natuurlijke haven ter wereld is gegarandeerd. Daarnaast kun je wandelen over geplaveide paden door de historische vesting, die lijkt op een botanische tuin met zijn weelderige groen. De 17e -eeuwse huizen in de idyllische oude stad getuigen van het koloniale tijdperk.

Onze vijf topstranden op Curaçao

De meerderheid van de mensen besluit om op korte termijn een last minute Curaçao te boeken om te ontspannen op de Caribische stranden. Pirate Bay in het zuiden van het eiland is genomineerd als het beste strand. Hier vind je alles wat je hartje begeert: ligstoelen, parasols, een watersportcentrum, een duikcentrum, een restaurant en een strandbar staan voor je klaar. Met af en toe een live-muziekje kun je de hemel in alle roodtinten zien gloeien in het licht van de ondergaande zon.

 

Op nummer twee staat Kontiki-Beach, eveneens in het zuiden gelegen, met zijn levendige sfeer. Het wordt beschouwd als het hoogtepunt van het nachtleven op Curaçao – op bruisende feesten dans je de hele nacht door tot in de vroege ochtenduren. Nummer drie is Kokomo Beach in de Vaersenbaai, dat ongeveer halverwege de westkust ligt. We raden het vooral aan voor duikers die de fantastische onderwaterwereld willen verkennen tijdens hun last minute vakantie op Curaçao. Naast talloze vissen en koralen in de meest uiteenlopende kleuren is het gezonken vrachtschip een hoogtepunt. Een lading auto’s ligt verspreid over de oceaanbodem en veel zeedieren gebruiken het als hun thuis.
Eersteklas snorkelen is ook mogelijk bij Boca Sami in St. Michiels Baai, onze nummer vier in het middenwesten van het eiland. Vooral door de week vind je er een uitnodigende, rustige flair. In het noorden van Curaçao ligt nummer 5: de paradijselijke stranden met fijn wit zand tegen de achtergrond van de diepblauwe zee.

Ook een goed idee voor wandelaars

Een last minute vakantie op Curaçao is uniek voor zowel strand- als natuurliefhebbers. Zo is er de Sint Christoffelberg in het gelijknamige park in het noordwesten van het eiland. Het is de grootste berg van het eiland en dit is de reden waarom wandelen hier populair is. Je wordt beloond met een fascinerend panoramisch uitzicht over de Caribische Zee. Aan de andere kant kun je wandelen in het natuurgebied Jan Thiel, in het oosten van Willemstad, rond de gelijknamige lagune. Van tijd tot tijd kan je daar talrijke flamingo’s zien die op zoek zijn naar voedsel.

Werkt mijn stekker in Curacao?

Op het eiland heb je hetzelfde voltage en soort stekkers als je in Nederland in de muur hebt zitten. Je telefoon opladen kan daarom heel makkelijk, je hebt geen omvormer nodig. Een handige tip kan wel zijn, dat je USB addapters meeneemt. Dat zijn kleine stukjes stekker, waar je een usb kabel in steekt. De meeste laptops en telefoons werken al met zo’n systeem en daardoor hoef je niet allerlei kabels extra mee te nemen. 

Klimaat & weer

Er is genoeg zon op het eiland, de thermometer geeft overdag minstens 29 graden Celsius aan, het hele jaar door. Daarnaast geniet je van watertemperaturen van 26 tot 28 graden Celsius. De maanden januari tot mei worden beschouwd als de beste tijd om te reizen: er is weinig regen, een aangename wind zorgt voor een lichte afkoeling. Van oktober tot december valt de meeste neerslag. Maar maak je geen zorgen, een korte, harde bui en de natuur zal weer schijnen in de mooiste zonneschijn.

Waar ligt Curacao?

Tegenover Venezuela en naast Aruba ligt Curacao een langwerpig eiland met daardoor geweldig mooie en lang gestrekte zandstranden. 

Bekijk ook onze andere last minute vakanties