Last Minutes Mexico

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

De beste vakantie last minute Mexico

Gelegen in Zuid-Amerika, tussen Amerika en Venezuala, bevindt zich Mexico. Het land van de Azteken en de Maya’s imponeert met onvergelijkbare stranden, oude gebouwen en ruïnes (vaak midden in de dichte jungle). Met een enorm aanbod aan bezienswaardigheden is Mexico een ideale vakantiebestemming voor een last-minute vakantie.

Ontspanning en klimaat

Het klimaat van Mexico is gevarieerd. Dat geldt ook voor de vegetatie en het landschap. Van een woestijn- tot een subtropisch klimaat, van vlak tot hoog, van een woestijnlandschap tot een dichte jungle. De ideale tijd om te reizen is tijdens onze wintermaanden. Terwijl het stormachtig of koud is in Nederland, kunt u in Mexico van november tot april genieten van de zon. In Cancún is de gemiddelde temperatuur dan 23 tot 24 graden.

 

Strand en cultuur in Tulúm

Mexico heeft een enorme kustlijn, aan zowel de oost- als de westkant. Keus te over dus! Maar, van alle stranden in Mexico verdient het strand van Tulum de hoofdprijs. De azuurblauwe zee schittert op het brede, witte zandstrand en een breed scala aan restaurants zorgt voor de juiste, zorgeloze sfeer die een last-minute trip naar Mexico zo bijzonder maakt.

 

Met zijn adembenemende ligging is de Maya-site van Tulúm, ongeveer 55 km. ten zuiden van Playa del Carmen, een aanrader. De historische gebouwen liggen schilderachtig boven de turkooisblauwe zee. Zeer begrijpelijk dat de inheemse bevolking ooit deze plek als woonoord gekozen heeft.

 

Populair Isla Mujeres

Zilver krijgt Playa Norte op Isla Mujeres, niet ver van het populaire vakantieoord Cancún. Het eiland met idyllische vakantiehuizen kan zonder problemen te voet worden verkend. Het smaragdgroene strand heeft verschillende strandbars.

 

Natuurlijk Mismaloya

Hoewel de topstranden van Cancún of Playa del Carmen zeker een bezoek waard zijn (zie hieronder meer), gaat het brons naar het strand van Mismaloya in de staat Jalisco. De baai voor het kleine vissersdorpje maakt indruk door zijn natuurlijke schoonheid. Bovendien, hier laat de Mexicaanse keuken zich in de meest pure vorm en smaak zien.

 

Duiken en waterpret in Cozumel

De wateren rond het eiland Cozumel zijn een el dorado voor duiker. Cozumel ligt 16 km. voor de kust van Paya del Carmen en wordt regelmatig aangedaan door veerboten. Verken de kleurrijke onderwaterwereld bij het wereldberoemde Palancar Reef en bewonder koraalbossen. Het water is hier verbazingwekkend helder. Een veel bezochte bestemming is het waterprekpark Xel-Há, 47 km. ten zuiden van Playa del Carmen. Het is het groote natuurlijke aquarium ter wereld. Tijdens het snorkelen in de lagunes kunt u kleurrijke tropische vissen observeren, die vaak gewend zijn aan duikers. Ook kunt u hier met dolfijnen zwemmen.

 

Voor elk wat wils in Yucatan

Het schiereiland Yucatán ligt aan de Golf van Mexico en de Caribische Zee. Yucatán is een ideale bestemming voor een last-minute vakantie. Water- en dagtemperaturen zijn hier het gehele jaar nagenoeg gelijk. Naast de bekende resorts als Cancún of Playa del Carmen kunt u hier ook belangrijke bezienswaardigheden, zoals het legendarische tempelcomplex Chichén Itzá of de verwoeste stad Mayapán, uit de Maya-tijd bezoeken. In Yucatán bevinden zich vele druipsteengrotten. Voor de actieven onder ons zijn er vele klimmogelijkheden. Bijzonder kenmerkend voor de regio zijn de natuurlijk gevormde kalksteenputten waar u heerlijk kunt zwemmen of van de kliffen kunt duiken. Doordat het water niet stroomt, is dit bijzonder geschikt voor kinderen.

 

Indrukwekkend Mexico-stad

De indrukwekkende hoofdstad Mexico met een historisch centrum. Het Plaza de la Constitución, het centrale hoofdplein van de stad, de pompeuze Catedral Metropolitana of het Paleis voor de Schone Kunsten zullen u enthousiasmeren.

 

Veelzijdig Monterrey

Ook Monterrey, in de noordoostelijke staat Nuevo León is een bezoek waard. De stad met talrijke topuniversiteiten, een levendig nachtleven, voortreffelijke restaurants, koloniale kerken en pleinen, het grote staalmuseum, het museum voor hedendaagse kunst MARCO en een indrukwekkend omringend landschap, trekt vele bezoekers. Daar waar u voor het bezichtigen van Mexico-stad wellicht meerdere dagen nodig heeft, volstaat één dag voor een bezoek aan Monterrey.

 

Strand en cultuur in en nabij Playa del Carmen

De kilometerslange zandstranden, het heldere water, weinig hoogbouw, maken Playa del Carmen een ideale strandbestemming. Maar daarmee zijn we er nog niet. U verblijft in Playa del Carmen en bent geïnteresseerd in geschiedenis? Dan is bezoeken van de ruine Chichén Itzá een must. Chichén Itzá was een Maya-bolwerk van de 8ste tot de 11de eeuw. Bewonder de indrukwekkende en in goede staat verkerende piramides, waarvan de dertig meter hogte Kukulcán-piramide wereldberoemd is.

Yucatán als reistip voor je last minute strandvakanties in Mexico

Het schiereiland Yucatán ligt aan de Golf van Mexico en de Caribische Zee en is een waardevolle bestemming voor een spontane lastminute vakantie, omdat het water en de dagtemperaturen hier het hele jaar door ongeveer gelijk zijn. Naast de bekende resorts zoals Cancún of Playa del Carmen vind je in Yucatán ook belangrijke Maya-bezienswaardigheden, zoals het legendarische tempelcomplex Chichén Itzá of de verwoeste stad Mayapán. Avonturiers die een korte break willen nemen tijdens hun lastminute Mexico, vinden in Yucatán tal van druipsteengrotten en klimmogelijkheden. Bijzonder kenmerkend voor de regio zijn de natuurlijk gevormde kalksteenputten waar je heerlijk in kunt zwemmen, ravotten en van de kliffen af kunt duiken. Dankzij het stromingsvrije water zijn ze bijzonder geschikt voor kinderen.

Interessante plekken om te bezoeken tijdens een last minute vakantie in Mexico

In de indrukwekkende hoofdstad van Mexico kun je een heleboel dingen verwachten in het centrum, waaronder veel historische bezienswaardigheden. Het Plaza de la Constitución – het centrale hoofdplein van de stad – maakt er zonder twijfel evenveel deel van uit als het pompeuze Catedral Metropolitana of het Paleis voor Schone Kunsten. Ook Monterrey in de noordoostelijke staat Nuevo León is een bezoek waard tijdens je last minute vakantie in Mexico. De stad wordt als bijzonder mooi beschouwd, met talrijke topuniversiteiten, een levendig nachtleven, voortreffelijke restaurants en een indrukwekkend natuurlandschap rondom. Vergeleken met de metropool Mexico-Stad is Monterrey ook makkelijk in een dag te ontdekken. Hier vind je koloniale kerken en pleinen, het grote staalmuseum en het museum voor hedendaagse kunst MARCO.

 

Ontdek de 5 hoogtepunten rond Playa del Carmen

Wie geïnteresseerd is in geschiedenis moet in ieder geval de ruïneplaats Chichén Itzá bezoeken tijdens een verblijf in Playa del Carmen. Dit was een Maya-bolwerk van de 8e tot de 11e eeuw en je kunt de indrukwekkende en goed bewaarde piramides bewonderen, waarvan de 30 meter hoge Kukulcán-piramide vooral wereldberoemd is. Met zijn adembenemende ligging is de Maya-site van Tulúm, ongeveer 55 km ten zuiden van Playa del Carmen, een spannende plek om te bezoeken tijdens een lastminute Mexico. De historische gebouwen liggen schilderachtig boven de turkooisblauwe zee en het is gemakkelijk te begrijpen waarom de inheemse bevolking ooit voor deze plek koos om te wonen.

Waterpret tijdens je lastminute in Mexico

De wateren rond het eiland Cozumel bieden een echt El Dorado voor duikers. Het ligt 16 km voor de kust van Playa del Carmen en wordt regelmatig bezocht door veerboten. Verken de kleurrijke onderwaterwereld bij het wereldberoemde Palancar Reef en bewonder koraalbossen. Het water is hier verbazingwekkend helder en biedt een fantastisch uitzicht. Een veel bezochte bestemming is ook het waterpretpark Xel-Há, 47 km ten zuiden van Playa del Carmen. Het is het grootste natuurlijke aquarium ter wereld. Tijdens het snorkelen in de lagunes kun je kleurrijke tropische vissen observeren, die vaak al gewend zijn aan duikers. Zwemmen met dolfijnen is hier ook mogelijk.

Klimaat & weer

Het klimaat van Mexico vertoont evenveel facetten als de vegetatie en het landschap. Van een woestijnklimaat tot subtropisch, alles is vertegenwoordigd afhankelijk van de locatie. De ideale tijd om te reizen is tijdens de Europese wintermaanden. Terwijl het stormachtig is in Nederland, kun je in Mexico van november tot april genieten van de zon. In Cancún is de gemiddelde temperatuur gedurende deze tijd 23 tot 24 graden Celsius.

Waar ligt Mexico?

Het Zuid-Amerikaanse land Mexico ligt tussen Amerika en Venezuela. Het land heeft een enorme kustlijn aan zowel de oost als de westkant. 

Aanraders in Mexico

 

Bekijk ook onze andere last minute vakanties