Last Minutes Spanje

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

De beste vakantie last minute Spanje

Spanje, gelegen in Zuid-Europa, buurland van Frankrijk en Portugal, is een geliefde vakantiebestemming voor velen. Elk jaar bezoeken zowel jong als oud het mooie land. De Canarische Eilanden behoren tot Spanje. Spanje is zowel met het vliegtuig als auto, trein en bus te bereiken. De vliegtickets zijn meestal relatief goedkoop. Maar ook met de auto is Spanje goed te doen. De brandstofprijs is lager dan in Nederland en dat merkt u meteen in uw portemonnee. Pinpas en creditcard worden overal geaccepteerd.

Eigenlijk zouden we hier moeten schrijven: wat biedt Spanje niet? Alles opnoemen, wat Spanje wél biedt, zou een enorme uitdaging zijn! Daarom hier slechts een greep uit de vele mogelijkheden.

Ontspanning en klimaat

Spanje heeft gemiddeld 300 dagen zon per jaar! Een winter met 10 graden is bijzonder koud. Iedere Spanjaard meldt dan dat het ‘frio’ is en kleedt zich zoals men dat in Nederland bij vriesweer doet. Koude en hitte zijn mede afhankelijk van de regio’s. De zomers zijn warm. De temperatuur kan dan (in het midden en zuiden) oplopen tot 40 graden (in juli/augustus). Spanje heeft mooie stranden, waar het goed toeven is. Zonaanbidders worden in Spanje niet teleurgesteld.

 

Cultuur en geschiedenis in Madrid

Spanje en Nederland kennen een gezamenlijke geschiedenis. Niet voor niets worden in het Wilhelmus genoemd: de koning van Hispanje heb ik altijd geëerd. In musea in Madrid, de hoofdstad van Spanje, zult u onze gezamenlijke geschiedenis zeker tegenkomen.

 

Modern en oud in Valencia

Haal uw hart op in de miljoenenstad Barcelona. Eén dag is zeker niet voldoende om al het moois van de stad te bekijken. Maar ook Madrid, waarvan de Madrilenen zeggen dat zij de beste keuken van Spanje hebben, is een bezoek meer dan waard. Musea, attracties, architectuur zullen u positief verrassen. Wat dacht u van Valencia? Valencia is qua inwonertal, na Madrid en Barcelona, de derde stad van Spanje. Bezoek het oude centrum met zijn historische gebouwen, de prachtige pleinen en parken. Of bezoek het toppunt van moderne architectuur: de Ciudad de las Artes y las Ciencias, ontworpen door Santiago Calatrava. Valencia heeft daarmee een geweldige combinatie van oude tradities en moderne stijl.

Weer & klimaat

In Spanje schijnt vaak de zon. Het kan er in de zomer lange periode rond de 30 graden worden. Waarbij de maanden juli en augustus het warmste zijn, in onze winter is het er meestal rond de 10 tot 15 graden. Nog steeds aangenaam en soms piekt de temperatuur ook nog wel eens naar 20 graden.  Omdat het land voor het grootste deel niet aan een oceaan ligt, is er een rustig klimaat met af en toe wat wind. 

Voordelen van een Europese vakantie bestemming!

In Europa op vakantie gaan heeft zo zijn voordelen, je bent er zo en kunt dus meer tijd aan je vakantie besteden. Je betaalt er met de euro, ook handig en doorgaans is het niet duur om er te komen met een vliegtuig of eigen vervoer. Ook kun je gemakkelijk met je pinpas betalen of natuurlijk je creditcard. 

Waar ligt Spanje?

Het land ligt aan de westkant van Europa tussen Frankrijk en Portugal in. Wist je dat ook de Canarische Eilanden tot het koninkrijk van Spanje horen? 

Bekijk ook onze andere last minute vakanties!