Last Minutes Californië

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

De beste vakantie last minute naar Californië

Bovenaan de lijst voor last minutes naar Californië staan voor veel vakantiegangers San Francisco, Los Angeles en Yosemite National Park. In San Francisco zullen velen niet alleen foto’s willen maken van de beroemde Golden Gate Bridge, maar er ook overheen willen rijden, het is tenslotte het herkenningspunt van de stad. De kleurrijk geschilderde Victoriaanse houten huizen, zijn vooral populair bij de kijker als het silhouet van San Francisco op de achtergrond staat. Voordat bezoekers op weg gaan naar een last minute Californië, zullen ze zeker gehoord hebben van de kabeltrams op steile heuvels. Lombard Street heeft veel steile heuvels en kan alleen maar bergafwaarts worden gereden. Het is beroemd om zijn prachtige bloemen en hagen. In de buurt van Los Angeles komen de meeste Venice Beach in gedachten, waar schaars geklede, goed gebouwde mannen en vrouwen hun lichaam laten zien terwijl ze wandelen, sporten of op het strand liggen. De Sunset Strip heeft veel clubs voor avond- en nachtvermaak, overdag wordt het gebruikt om te winkelen of om te vergaderen in cafés en restaurants.

In het Yosemite- en Lassen Volcanic Nationaal Park

Natuurliefhebbers worden aangetrokken tot het Yosemite National Park, waar de Yosemite Valley de belangrijkste attractie is voor veel bezoekers, mede omdat dit deel gemakkelijk bereikbaar is met de auto. Vakantiegangers die een lastminute Californië boeken, moeten het park zeker in hun programma opnemen. Het Lassen Volcanic National Park ligt in het noorden van Californië. Het feit dat de aarde rond Lassen vulkanisch actief is, maakt het park interessant voor een bezoek. Wandelaars lopen door het park langs kokende moddergaten, geisers en fumarolen. Dit zijn plaatsen waar waterdamp uit de aarde komt. Naaldbossen, meren, beekjes, weiden, gietvelden en afgekoelde lavarivieren kenmerken het landschap.

Van San Francisco naar San Diego:

Of het nu gaat om de Golden Gate Bridge, de historische kabelbanen of de voormalige Alcatraz gevangenis: er is veel te zien in San Francisco. Ten zuiden van de stad ligt de adembenemende Monterey Bay met zijn ruige kliffen en de diepblauwe Stille Oceaan. Een excursie naar het Yosemite National Park in het Sierra Nevada gebergte met zijn machtige sequoia’s mag je niet missen. Pure ontspanning vind je op de prachtige stranden van Santa Monica en Santa Barbara, die uitnodigen tot zonnebaden en surfen. Overigens is het hele jaar door een goed moment voor een rondreis: Californië boeit twaalf maanden van het jaar met warme temperaturen en veel zonneschijn.

 

Boek een goedkope Last minute Californië

In Zuid-Californië wacht de prachtige stad San Diego op je. Tijdens je lastminute Californië kun je hier het grote SeaWorld Aquarium en de vele musea van Balboa Park bezoeken en genieten van de pittige Mexicaanse keuken die hier wordt geserveerd. Ook het pittoreske Huntington Beach, bekend als Surf City USA, nodigt je uit om te wandelen en te ontspannen tijdens een last minute Californië. Een bezoek aan Joshua Tree National Park is een must op je reis door Californië. Het maakt indruk met een bizar, kaal rots landschap en de stekelige Jozuaanse bomen.

Klimaat & weer

Californië wordt over het algemeen beschouwd als de zonnige staat van de VS. Maar Californië is ook enorm groot en niet alle regio’s zijn het hele jaar door warm en zonnig. In sommige delen van Californië sneeuwt het in de winter, in andere delen niet. Ondanks de verschillen in temperatuur kunnen we stellen dat in alle regio’s de zomermaanden het warmst en de wintermaanden het koelst zijn. Vooral als je naar Death Valley gaat, moet je de extreem hoge temperaturen in juli en augustus vermijden en in plaats daarvan in de lente of de herfst een last minute Californië boeken.

Waar ligt Californië?

De Staat Californië ligt aan de westkust van Amerika en grenst aan staten als Nevada met daarin Las Vegas als trekplester, Arizona en bovenin Oregon.

Bekijk ook onze andere last minute vakanties