Last Minutes Egypte

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

De beste vakantie last minute Egypte

Farao’s, piramides, kilometerslange zandstranden, bruisende metropolen en een paradijs voor duikliefhebbers: dit alles biedt een last minute vakantie in Egypte! Na slechts vier uur vliegen bereikt je een fascinerende wereld vol geschiedenis en duizenden jaren oude cultuur. Als ook ongekende luxe, genieten, uitrusten en ontdekken. Dit wordt geweldig!

De hotspots: Hurghada, El Gouna en Sharm el Sheik

De grootste en meest populaire vakantiebestemming voor een last minute Egypte vakantie is Hurghada aan de Rode Zee. 18 kilometer kustlijn nodigen je hier uit om te zonnen en te snorkelen. Een echt onderwaterparadijs zijn de koraalriffen voor de stad, waar je tijdens het snorkelen exotische schoonheden zoals papegaaivissen, zeeanemonen, discusvissen en vele andere zeebewoners kunt bewonderen. De stranden van Hurghada in het zuiden van de stad bieden de mooiste gebieden voor zowel beginners als ervaren duikers. Als je niet zelf wilt duiken, kun je de onderwaterwereld bewonderen tijdens een tochtje met de glasbodemboot. Op slechts 22 kilometer van Hurghada ligt El Gouna – een stad als uit een sprookjesboek van 1001 nachten. Als je van luxe houdt, is dit de juiste plek. El Gouna is een absolute hotspot voor kiten en surfen. Naast Hurgadha is Sharm el Sheik een zeer populaire bestemming voor de last minute Egyptische vakantiegangers die graag duiken of snorkelen. Hier vindt je tal van all-inclusive hotels van hogere klasse, een golfbaan en zelfs verschillende casino’s.

Populaire excursie tips

Het eiland Mahmya staat onder natuurbescherming en ligt op slechts 45 minuten afstand van Hurghada. Hier vindt je prachtige stranden en rustige hoekjes om te snorkelen. Van zandstrand tot woestijnzand, het is in Egypte vaak maar op een steenworp afstand. Hurghada ligt aan de rand van de woestijn en dus zijn uitstapjes in de duinen gemakkelijk te doen. Verken de woestijn met een quad, jeep of motor of neem een meer een traditionele tour op de rug van een kameel. Een onvergetelijke ervaring! Op acht kilometer van de hoofdstad Caïro vind je de beroemdste cultuurschatten van Egypte: de piramides en de Grote Sfinx van Gizeh. Dit mag je niet missen tijdens je last minute Egypte vakantie! Ook de tempelcomplexen van Luxor met de mortuariumtempel van Hatsjepsoet en de tempel van Karnak zijn populaire bestemmingen van vele Egyptische vakantiegangers. Ten zuiden van Gizeh bevindt zich de Grote Tempel van Abu Simbel uit de 13e eeuw voor Christus, gebouwd door Farao Ramses II.

Onze culturele tip voor een Egypte lastminute

In meer dan 5000 jaar geschiedenis heeft Egypte talloze culturele schatten ontwikkeld. Als je de belangrijkste van hen wilt zien, kun je dat op een zeer ontspannen manier doen tijdens een Nijlcruise. Luxor, de Vallei der Koningen, de piramides van Gizeh: ze zijn allemaal gemakkelijk te bereiken tijdens excursies langs de route. Ook de dam van Aswan en de hoofdstad Cairo zijn mogelijke bestemmingen voor een Nijlcruise.

Klimaat & weer

De beste tijd om naar Egypte te reizen is van half maart tot half mei en van half september tot half november voor het hele land. Uitgezonderd zijn hier de zeer warme en droge zomermaanden en de wat koelere wintermaanden, waarin vooral ‘s nachts lagere temperaturen te zien zijn. Geniet van de zon, het zand en de zee, rijd op kamelen door de woestijn, bewonder de oude culturele schatten van Egypte en kijk uit naar oosterse lekkernijen na een lange dag van avontuur en ontspanning tijdens je lastminute Egypte!

Waar ligt Egypte?

Tussen Libie en Saudi Arabie vind je het land Egypte een land met een enorme kustlijn en prachtige diepen wateren met geweldige plekken om te snorkelen en duiken. 

Bekijk ook onze andere last minute vakanties