Last Minutes Marokko

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

De beste vakantie last minute Marokko

Sprookjes uit 1001 nachten, uitgestrekte zandstranden aan de Atlantische kust en het beste zwemweer wachten op je tijdens een last minute vakantie in Marokko. Het Noord-Afrikaanse land inspireert door een gevarieerd landschap, historische steden, bestemmingen voor actieve vakantiegangers en de gastvrije bevolking.

Onze tips voor deze bestemming:

Een van de meest bezochte bestemmingen voor last minute Marokko is ongetwijfeld de kuststad Agadir. Het ligt in het zuidwesten van het land en grenst aan de Atlantische Oceaan. Het fijne zandstrand van de stad is ongeveer 20 kilometer lang. Hier vind je diverse mogelijkheden voor watersport, restaurants en souvenirwinkels. Hoog boven de stad ligt de oude Kasbah, gebouwd door de Portugezen. Het dateert uit de 16e eeuw en is een mijlpaal van Agadir. Agadir wordt overigens “Witte Stad” genoemd, wat te danken is aan de typische architectuur van de badplaats. Had je gedacht dat je in Marokko tijdens je last minute vakantie ook skiplezier kunt beleven? In het skigebied van Oukaïmeden wachten tien kilometer aan pistes op je om te verkennen. Het is het grootste en meest bezochte skigebied van het land. Tussen januari en maart zijn de omstandigheden ideaal om te genieten van de geneugten van de hellingen in de Hoge Atlas, op slechts 70 kilometer van Marrakech.

Top drie: Last minute stadsreizen naar Marokko

Naast de badplaatsen aan de kust zijn de steden van het land bijzonder geschikt voor last-minute in Marokko. Marrakech is waarschijnlijk de beroemdste stad en beroemd om zijn soeks niet ver van het centrale plein Djemaa el Fna. Je zult de schoonheid van de natuur ontdekken bij een bezoek aan de Jardin Majorelle. Het Bahia paleis, de Koutoubia moskee en de Ben Youssef Medersa zijn ook een must op je sightseeing lijst.

Het is de grootste stad van Marokko en heeft een eigen vliegveld: Casablanca. Het herkenningspunt van de metropool is de Hassan II-moskee, die alleen door toeristen van buitenaf bezocht mag worden. s Avonds wordt de Boulevard de la Corniche wakker met een bruisend leven. Hier vind je restaurants, clubs en winkelmogelijkheden direct aan het strand.

Ontdek dit autentieke land

Een van onze insider tips voor last minute Marokko is de kuststad Essaouira, die tijdens de Portugese bezetting werd gebouwd en toen Mogador werd genoemd. De blauw-witte huizen kenmerken het stadsbeeld en je vindt er kleine bazaars, markten met handwerk en levendige nederzettingen van voormalige hippies. Rond de haven van Essaouira leer je de Marokkaanse keuken kennen met de vers gevangen vis in een van de vele restaurants. Essaouira wordt voornamelijk bezocht door dagtoeristen, waardoor het ‘s avonds heerlijk rustig is. Hier leer je Marokko echt kennen, weg van de toeristische plaatsen, als je je last minute vakantie in Marokko bij ons boekt.

Klimaat & weer

Marokko is verdeeld in twee klimaatzones. Ten noorden van het Atlasgebergte heerst een mediterraan klimaat, met droge en hete zomers en milde maar vochtige winters. Ten zuiden van het Atlasgebergte is het klimaat overwegend warm en droog en is de invloed van de Sahara duidelijk merkbaar. Dus als je van plan bent een lastminute Marokko naar de woestijn te maken, moet je de maanden juli en augustus vermijden, aangezien de temperatuur boven de 40° Celsius kan stijgen.

Waar ligt Marokko?

Het Afrikaanse land Marokko ligt aan de linker kustlijn van het continent Afrika. Het heeft een lang uitgestrekte kustlijn en een droog klimaat. Marokko grenst aan de sahara woestijn.

Bekijk ook onze andere last minute vakanties