Tulum, de hotste bestemming van Mexico

Mexico staat bekend om de prachtige stranden en het lekkere eten. Je mag ook niet de oude Maya cultuur vergeten in Mexico. Het is een mooi land dat ligt in Midden-Amerika. De taal die in Mexico vooral gesproken wordt is Spaans. In Mexico ligt het vakantiegebied Tulum. Je gaat naar Tulum wanneer je veel wilt beleven. Het is een van de hotste bestemmingen van Mexico waar je zeker een fantastische vakantie zult hebben.

De beste deals naar Mexico:

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

Waar kun je Tulum vinden?

Tulum vind je in Mexico. Je zit in Tulum tussen palmbomen. Ben je op zoek naar leuke beachclubs of een leuk cafe dan mag je Tulum zeker niet missen. Als je in Tulum bent kun je naar leuke winkeltjes om te shoppen.

 

De hotels zijn idyllisch. Je kunt heerlijk luieren bij een van de beachclubs of je gaat er op uit. In Tulum hangt een echte vakantiesfeer wanneer je er bent. Ga je Tulum bezoeken is het wel aan te raden voor meerdere dagen te gaan want er is heel veel te beleven en je kunt dan gemakkelijk alle hotspots bezoeken.

Ontdek de cenotes rondom Tulum

Er zijn In Mexico heel veel cenotes te vinden waar je heerlijk kunt afkoelen. Bij Tulum zul je een aantal prachtige cenotes vinden. Zeker de moeite waard. We zullen een paar cenotes voor je beschrijven. De cenotes die mooi zijn om te bezoeken zijn:

De Gran Cenote

Als je naar de Gran Cenote gaat net buiten Tulum Pueblo, moet je ervan uit gaan dat die druk bezocht wordt. Wil je er naar toe ga dan zo vroeg mogelijk. Je kunt in de Gran Cenote snorkelen. Neem wel je eigen snorkel mee want die zijn vrij prijzig wanneer je daar een moet kopen.

In de Gran Cenote zwemmen veel vissen en als je geluk hebt kom je kleine schildpadden tegen. Het is verboden om een camera mee te nemen naar de Gran Cenote. Ze kunnen je tas checken om te kijken of je er een hebt.

De Cenote Dos Ojos

De Cenote Dos Ojos staat bekend om het helder water en wordt gezien als een van de mooiste cenotes om foto’s van te maken. Je zult er tunnels en grotten tegenkomen. Voor duikers is dit een fantastische plaats om te duiken. De Cenote Dos Ojos ligt 20 km af van Tulum.

De Cenote Calavera

Als je de Cenote Calavera gaat bezichtigen, dan ga je naar een kleine Cenote. De Cenote is letterlijk een gat in de grond. Je kunt er in springen. Als je in het water bent kun je meer van de Cenote zien. Het is een vrij bijzondere Cenote. Ben je moe van het zwemmen dan kun je rondom de Cenote heerlijke uitrusten op een van de ligbedden. De Cenote Calavera ligt op drie km afstand van Tulum Pueblo.

Heerlijk Chillen bij de beach clubs van Tulum

Als je naar Tulum gaat vind je er verschillende beach clubs. Je vindt ze lokaal maar ook in chique stijl en zoveel meer. Je kunt gaan naar dure beach clubs maar je hebt ook beach clubs die low budget zijn. Chile Tulum is er een van. De sfeer die in Chile Tulum hangt is vrij relaxed.

 

Je kunt er genieten van een hapje en een drankje. Wil je naar een chique beach club dan kun je naar de Papaya Playa Project of de Coco Tulum beach club. Je kunt er ook een beach club vinden die zeer lokaal zit en dat is de El Ultimo Maya. Je hebt een onaangetast strand waar je kunt genieten van alle rust.

Overige bestemmingen

Kijk ook naar andere bestemmingen als: