Stedentrip naar Parijs

Ongeveer vier uurtjes rijden vanaf de grens van Nederland vind je de hoofdstad van Frankrijk, Parijs. De stad ligt in het midden in het noordelijke deel van het land. Het land staat bekend om de liefde, mode en haar rijke geschiedenis. Net als Londen is het een zeer oude stad, maar heeft het ook moderne delen waar zich vele wereldbekende winkels zijn gevestigd. Ook wordt Parijs doorsneden door een rivier, namelijk de Seine. Daarom zijn er ook veel bruggen in de stad te vinden die er soms erg mooi uitzien.

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

Vervoer

Parijs ligt redelijk centraal in Frankrijk. Het ligt dus niet in de buurt van de kust. Met de auto is het prima bereikbaar, maar je moet wel tegen stress kunnen op de drukke snelwegen in Frankrijk. Mocht je liever níet zelf willen rijden is het ook een optie als je over de weg wil om een van de vele aangeboden busreizen te boeken naar Parijs.

De laatste mogelijkheid over land naar de stad is de trein. Je kan de ‘standaard’ trein nemen via België en zo door nar Frankrijk. Maar als je er echt snel wil zijn en je wat wil bereid bent te besteden, is de hogesnelheidstrein (TGV). Deze trein gaat razend snel van Amsterdam naar Parijs. In ongeveer drie en een half uur ga je vanaf Amsterdam naar Parijs.

Mocht je nóg sneller willen gaan en niet per se over land willen reizen kan je natuurlijk altijd nog met het vliegtuig. Van een mega stad zoals Parijs kan je verwachten dat er genoeg aanbod is voor vliegreizen en die verwachting wordt ook nagekomen. De stad heeft meerdere vliegvelden met onder andere een van de grootste en drukste vliegvelden van Europa. Dus het zou geen probleem moeten zijn om de stad te kunnen bereiken.

Activiteiten

Omdat Parijs zo een oude stad is en het een rijke historie heeft, zijn er veel kerken en paleizen. In Parijs zijn vele gebouwen en monumenten te vinden die gebouwd zijn in een bepaalde stijl. De architectuur van de gebouwen zijn prachtig en ze zijn het waard om even te bekijken. Ook zijn er verschillende musea te vinden over verschillende onderwerpen van de geschiedenis van de stad en het land.

Zoals in de intro al gezegd, heeft Parijs naast de historische delen ook erg moderne delen met grote winkelstraten. Grote winkelketens die je over de hele wereld ziet zitten in Parijs, maar óók exclusieve winkels van luxe, dure merken.

Om een kijkje te geven van de hotspots in Parijs heb je hier een lijstje van de meest bezochte plekken in Parijs:

Eiffeltoren

Als je aan Parijs denkt, denk je waarschijnlijk ook meteen aan de Eiffeltoren. De 19-eeuwse toren staat midden in het centrum van de stad en steekt met haar 324 meter overal met gemak bovenuit. Wanneer je ook de toren bezoekt, één ding is zeker, het is druk. Met het mooie park gebruiken mensen het ook al plek om te relaxen of wat te eten en drinken.

Je hebt ook de mogelijkheid om in de toren te gaan. Je kan tot redelijk hoog in te toren ‘klimmen’. Als je op de hoogst toegestane hoogte staat. Kijk je over heel de stad heen en nog veel verder. Je staat dan zó hoog, dat je zelfs de bolling van de aarde kunt zien.

Louvre

Het Louvre is een van de grootste musea ter wereld. Het ligt midden in Parijs ten noorden van de Seine. Het is een enorm museum en bestaat uit drie vleugels. Het is ontstaan uit een paleis uit de geschiedenis van Parijs. Dat zorgt voor de prachtige setting van het museum. Ook staat het wereldbekende portret de ‘Mona Lisa’ van Da Vinci in het museum. Dit zullen ongetwijfeld een paar van de vele redenen zijn waarom dit museum sinds jaren het meest bezochte museum ter wereld is.

Notre-Dame

Deze eeuwenoude kathedraal is ook erg beroemd en vooral nadat er in 2019 een grote brand was ontstaan in de kathedraal waardoor een deel is ingestort en bepaalde beelden beschadigd zijn geraakt. Maar alsnog is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Notre-Dame en terug te gaan in de tijd van Parijs, want ondanks de brand is de kathedraal grotendeels intact en dus nog steeds te bewonderen.

Overige bestemmingen

Kijk ook naar andere bestemmingen als: