Stedentrip naar Londen

Eén van de bekendste steden in Europa is natuurlijk Londen. De hoofdstad van Groot-Brittannië is een luxe maar ook een zeer mooie en levende stad. De stad heeft een rijke geschiedenis wat voor de geschiedenis- en kunstliefhebbers al helemaal top is. Dus als bestemming voor een leuke stedentrip, is dit een zeer leuke locatie. De stad biedt talloze activiteiten voor iedereen. Van musea en oude gebouwen, tot aan theaters en voetbalwedstrijden.

London stedentrip

Vervoer

Londen ligt in het Zuidoosten van Engeland en ligt binnenlands. Het is dus niet direct bereikbaar via het water. Wél heeft de stad meerder vliegvelden zoals het grote ‘Heathrow Airport’. Dat vliegveld is verantwoordelijk voor het grootste deel van de aanstroom van toerisme. Verder zijn er dus nog kleinere vliegvelden, die logischerwijs wat minder toegankelijker zijn door de grootte van het vliegveld.

 

Mocht je niet van vliegen houden, is er wél een optie om met de boot naar Dover(een plaatst aan de Britse kust) te varen, om zo per bus verder te reizen naar de hoofdstad.

Activiteiten

Eén van de bekendste steden in Europa is natuurlijk Londen. De hoofdstad van Groot-Brittannië is een luxe maar ook een zeer mooie en levende stad. Dus als bestemming voor een leuke stedentrip, is dit een zeer leuke locatie. De stad biedt talloze activiteiten voor iedereen. Van musea en oude gebouwen, tot aan voetbalwedstrijden. Hier volgen een paar van de méést bezochten plekken van Londen:

London Eye

Het London Eye is een van de grootste reuzenraden ter wereld. Midden in het centrum van Londen is het 135 meter hoge rad te vinden. Vanuit de cabines van het rad krijg je een prachtig uitzicht over Londen en omgeving. Het is een leuke en relaxte activiteit voor alle leeftijden en doelgroepen, maar daarvoor betaal je ook wel redelijk wat.

Tower Bridge

De in 1894 gebouwde brug is misschien wel hét beeld van Londen en is daarom ondanks dat het ‘maar’ een brug is. De brug sluit twee delen van de stad wat onderbroken wordt door de rivier de ‘Theems’. Deze rivier loopt door heel Londen heen. De brug zelf is geen echte activiteit, maar het is zeker de moeite waard om er overheen te lopen als je in de wereldstad bent.

Big Ben

De bekende kerk in het centrum van Londen staat bekend onder de naam ´Big Ben´, maar eigenlijk is het de naam van de grote klok die bovenaan de toren van de kerk hangt. Het gebouw zelf is officieel geen deel van de Big Ben. Maar dat neemt niet weg dat het gebouw mét de klok wereldwijd bekend is en een echte trekpleister is in de stad.

Winkelen

Na deze vele historische bezienswaardigheden zijn er in Londen ook moderne stukken waar vele grote, luxe winkels te vinden zijn om dagen te gaan shoppen. Het bekende ‘Harrods’ is ook erg bekend, door het luxe, chique gebouw en de zeldzame voorwerpen die in het gebouw liggen en zelfs te koop zijn.

Voetbal

Voor de echte voetbalfans is Londen ook een paradijs. In de stad bevinden zich talloze professionele voetbalclubs. Van topniveau tot aan de lagere klassen zijn er stadions van clubs te vinden. Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur, West Ham en Crystal Palace zijn de vijf clubs die in de Premier League, één van de beste competities ter wereld, spelen. Dus genoeg kans om een van de topwedstrijden bij te kunnen wonen.

Al met al is Londen niet voor niets een wereldstad. Voor iedereen is er wat wils en is de kans heel klein dat je je gaat vervelen in deze stad.

Overige bestemmingen

Kijk ook naar andere bestemmingen als: