Last Minutes Mexico

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

De beste vakantie last minute Mexico

Het land van de Azteken en de Maya’s inspireert met onvergelijkbare droomstranden, oude gebouwen en ruïnes midden in de dichte jungle. Reis spontaan en boek een goedkope last minute naar Mexico.

De drie meest adembenemende stranden

Van alle stranden in Mexico verdient die van Tulum de kroon. De azuurblauwe zee schittert krachtig op het brede, witte zandstrand en een breed scala aan restaurants zorgt voor de juiste, zorgeloze sfeer die een last minute trip naar Mexico zo bijzonder maakt. Op de tweede plaats komt Playa Norte op Isla Mujeres, niet ver van het populaire vakantieoord Cancún. Het eiland met de idyllische vakantiehuizen kan zonder problemen te voet worden verkend en het strand met het smaragdgroene water heeft verschillende strandbars. Hoewel de topstranden van Cancún of Playa del Carmen zeker een bezoek waard zijn, gaat de bronzen medaille niet naar de grote, trotse zusters, maar naar het strand van Mismaloya in de staat Jalisco. De baai voor het kleine vissersdorpje maakt indruk door zijn natuurschoon en ter plaatse toont de Mexicaanse keuken zich in zijn puurste vorm.

Yucatán als reistip voor je last minute strandvakanties in Mexico

Het schiereiland Yucatán ligt aan de Golf van Mexico en de Caribische Zee en is een waardevolle bestemming voor een spontane lastminute vakantie, omdat het water en de dagtemperaturen hier het hele jaar door ongeveer gelijk zijn. Naast de bekende resorts zoals Cancún of Playa del Carmen vind je in Yucatán ook belangrijke Maya-bezienswaardigheden, zoals het legendarische tempelcomplex Chichén Itzá of de verwoeste stad Mayapán. Avonturiers die een korte break willen nemen tijdens hun lastminute Mexico, vinden in Yucatán tal van druipsteengrotten en klimmogelijkheden. Bijzonder kenmerkend voor de regio zijn de natuurlijk gevormde kalksteenputten waar je heerlijk in kunt zwemmen, ravotten en van de kliffen af kunt duiken. Dankzij het stromingsvrije water zijn ze bijzonder geschikt voor kinderen.

Interessante plekken om te bezoeken tijdens een last minute vakantie in Mexico

In de indrukwekkende hoofdstad van Mexico kun je een heleboel dingen verwachten in het centrum, waaronder veel historische bezienswaardigheden. Het Plaza de la Constitución – het centrale hoofdplein van de stad – maakt er zonder twijfel evenveel deel van uit als het pompeuze Catedral Metropolitana of het Paleis voor Schone Kunsten. Ook Monterrey in de noordoostelijke staat Nuevo León is een bezoek waard tijdens je last minute vakantie in Mexico. De stad wordt als bijzonder mooi beschouwd, met talrijke topuniversiteiten, een levendig nachtleven, voortreffelijke restaurants en een indrukwekkend natuurlandschap rondom. Vergeleken met de metropool Mexico-Stad is Monterrey ook makkelijk in een dag te ontdekken. Hier vind je koloniale kerken en pleinen, het grote staalmuseum en het museum voor hedendaagse kunst MARCO.

 

Ontdek de 5 hoogtepunten rond Playa del Carmen

Wie geïnteresseerd is in geschiedenis moet in ieder geval de ruïneplaats Chichén Itzá bezoeken tijdens een verblijf in Playa del Carmen. Dit was een Maya-bolwerk van de 8e tot de 11e eeuw en je kunt de indrukwekkende en goed bewaarde piramides bewonderen, waarvan de 30 meter hoge Kukulcán-piramide vooral wereldberoemd is. Met zijn adembenemende ligging is de Maya-site van Tulúm, ongeveer 55 km ten zuiden van Playa del Carmen, een spannende plek om te bezoeken tijdens een lastminute Mexico. De historische gebouwen liggen schilderachtig boven de turkooisblauwe zee en het is gemakkelijk te begrijpen waarom de inheemse bevolking ooit voor deze plek koos om te wonen.

Waterpret tijdens je lastminute in Mexico

De wateren rond het eiland Cozumel bieden een echt El Dorado voor duikers. Het ligt 16 km voor de kust van Playa del Carmen en wordt regelmatig bezocht door veerboten. Verken de kleurrijke onderwaterwereld bij het wereldberoemde Palancar Reef en bewonder koraalbossen. Het water is hier verbazingwekkend helder en biedt een fantastisch uitzicht. Een veel bezochte bestemming is ook het waterpretpark Xel-Há, 47 km ten zuiden van Playa del Carmen. Het is het grootste natuurlijke aquarium ter wereld. Tijdens het snorkelen in de lagunes kun je kleurrijke tropische vissen observeren, die vaak al gewend zijn aan duikers. Zwemmen met dolfijnen is hier ook mogelijk.

Klimaat & weer lastminute Mexico

Het klimaat van Mexico vertoont evenveel facetten als de vegetatie en het landschap. Van een woestijnklimaat tot subtropisch, alles is vertegenwoordigd afhankelijk van de locatie. De ideale tijd om te reizen is tijdens de Europese wintermaanden. Terwijl het stormachtig is in Nederland, kun je in Mexico van november tot april genieten van de zon. In Cancún is de gemiddelde temperatuur gedurende deze tijd 23 tot 24 graden Celsius.

Waar ligt Mexico?

HEt Zuid-Amerikaanse land Mexico ligt tussen Amerika en Venezuela. Het land heeft een enorme kustlijn aan zowel de oost als de westkant. 

Bekijk ook onze andere last minute vakanties