Welk Grieks eiland is het mooiste?

Griekenland is een prachtig land. Het vasteland heeft reizigers ongelofelijk veel moois te bieden, maar dat geldt zeker ook voor de vele eilanden die tot het land behoren. Het hoeft dan ook eigenlijk in het geheel niet te verbazen dat eilandhoppen één van de favoriete bezigheden is van reizigers die Griekenland bezoeken. Namen zoals Kos, Rhodos en Kreta spreken uiteraard tot de verbeelding, maar er zijn nog heel wat meer stukjes paradijs om te ontdekken. Vraag jij je ook af welke van de vele Griekse eilanden nu echt de mooiste is? Wij zochten het voor je uit en hebben een top vijf met de mooiste eilanden van Griekenland samengesteld!

5.) Kefalonia

Kefawie? Kefalonia! De kans is inderdaad groot dat je nog nooit eerder van dit Griekse eiland hebt gehoord. Dat is echter volledig onterecht. Ondanks het feit dat de massa dit eiland nog niet heeft ontdekt herbergt ze een sublieme natuurpracht. Heel wat mensen die er reeds halt hebben gehouden zijn het er dan ook over eens dat dit absoluut één van de mooiste eilanden is van Griekenland. Het binnenland van Kefalonia kenmerkt zich door een weelderige begroeiing met kleurrijke bloemen en planten. Ze vormt een schril contrast, maar tegelijkertijd ook een harmonieus geheel (hoe is het mogelijk?) met de uitnodigende kustlijn. De kustlijn doet in combinatie met de rustige baaitjes haast Caribisch aan en dat alleen al is voldoende reden om even te komen genieten op dit eiland. Het mooiste strand van Kefalonia? Dat luistert naar de naam Myrtos Beach. Waarom? Dat laten we je graag ter plaatse ontdekken!

Kefalonia

4.) Kreta

Kreta is veruit één van de bekendste en tevens ook meest toeristische eilanden van Griekenland. Kreta slaagt er dan ook perfect in om een prachtig berglandschap te combineren met uitnodigende stranden gelegen aan een stralende zee. Daarnaast spreekt het voor zich dat ook de fascinerende Griekse geschiedenis op het eiland Kreta nooit ver weg is. Ben jij vooral iemand die naar Kreta komt om er te genieten in een paradijselijk mooi landschap waarin je, je zelfs even in de Caraïben waant? In dat geval moet je beslist een bezoekje brengen aan de lagune van Balos op het schiereiland Gramvoúsa. Volgens velen is dit dan ook niet voor niets het mooiste strand van heel Griekenland!

Kreta

3.) Zakynthos

Wanneer er door experts lijstjes worden samengesteld met ‘s werelds mooiste eilanden is de kans ongelofelijk groot dat Zakynthos daar een bepaalde plaats op heeft weten te bemachtigen. Iedereen die ook maar één voet aan wal zet op dit prachtige eiland weet meteen waarom. Zakynthos behoort ook volgens ons tot het beste en tevens ook het mooiste dat Griekenland te bieden heeft. Dit idyllische eiland herbergt dan ook heel wat pareltjes die wachten op jou om ontdekt te worden. Eén van de absolute trekpleisters en tevens ook één van de meest bijzondere locaties op het eiland is ‘Navagio Beach’. Er wordt naar dit strand in de praktijk ook vaak verwezen als zijnde ‘Shipwreck Beach’. Vanaf de hoge klif kan je hier dan ook het beruchte smokkelaarsschip ‘Panagiotis’ aanschouwen. Dat is echter nog lang niet alles. Wees er zeker van om ook even het binnenland van Zakynthos in te trekken. Je treft hier naast gezellige dorpjes immers ook prachtige olijfboomgaarden aan.

Zakynthos

2.) Elafonisos

Het tweede mooiste eiland van Griekenland is volgens ons het eveneens vrij onbekende ‘Elafonisos’. Dit eiland, gelegen in de Peloponnesos beschikt over een bijzondere charme en bovendien ook nog eens betoverend mooie zonsondergangen. Ook voor dit eiland geldt dat het massatoerisme haar nog niet in de greep heeft. Dit zorgt er voor dat je hier niet alleen kan genieten in een betoverend mooie omgeving, maar ook nog eens in een heerlijke rust. Ook hier tref je enkele prachtige stranden aan die je wellicht nog maar zelden in je leven hebt gezien. Het mooiste strand van het eiland en zeker ook één van de mooiste van Griekenland luistert naar de naam ‘Simos Beach’. Vergeet tijdens een bezoek aan Elafonisos ook zeker en vast niet om je snorkelset mee te nemen. De onderwaterwereld rond het eiland is namelijk eveneens adembenemend mooi!

Elafoniso

1.) Santorini

De meningen zijn verdeeld… of nee, eigenlijk ze dat niet! Het mooiste eiland van Griekenland is ongetwijfeld het adembenemende Santorini. Het is dan ook niet voor niets dat er naar deze bestemming vaak wordt verwezen als zijnde ‘picture perfect island’. Met andere woorden, Santorini is het perfecte eiland om prachtige foto’s te maken… en daar is geen woord van gelogen. De witte huizen met hun blauwe daken, het eindeloze uitzicht op de zee en de prachtige niveauverschillen maken van dit eiland in alle opzichten een streling voor het oog. Maak bovendien zeker een boottochtje rond het eiland. Wanneer je Santorini vanop het water kan aanschouwen wordt pas echt meteen duidelijk over welke ongelofelijke schoonheid ze beschikt. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, Santorini is een ware aanrader om te ontdekken!

Santorini