Vliegen met een baby, 7 onmisbare tips

Reizen met baby in vliegtuig

Als je op reis gaat met je baby wil je natuurlijk dat dit zo soepel mogelijk verloopt. Voor jezelf, maar ook voor je medereizigers. De 1e keer in het vliegtuig kan voor je baby natuurlijk erg spannend zijn, zoveel nieuwe indrukken en geluiden en daar moet je kleine natuurlijk ook eerst aan wennen. Je wilt natuurlijk niet onderweg met een krijsende baby zitten en dat je boze blikken van medereizigers jouw kant op geworpen krijgt. Daarom kun je je reis zo goed mogelijk voorbereiden en voor de meeste situaties al een oplossing voor handen hebben. Ga dus goed voorbereid op stap en maak de reis voor iedereen een stuk prettiger.

Boek een rechtstreekse vlucht wanneer mogelijk

De eerste tip is natuurlijk dat je het beste een rechtstreekse vlucht kunt boeken. Als je namelijk nog moet overstappen onderweg, kan dit alleen maar voor extra problemen zorgen. Alles over te moeten huizen naar een volgend vliegtuig is zo’n rompslomp dat je beter af bent als je gewoon een rechtstreekse vlucht hebt. Daarnaast is het voor je kleine ook niet fijn om veel te moeten opstijgen en landen, omdat het natuurlijk behoorlijk wat druk op de oren geeft. Is een tussenstop onoverkomelijk? Zorg dan dat je genoeg tijd hebt tussendoor.

Een draagzak of opvouwbare buggy voor op het vliegveld

Aangezien je waarschijnlijk geen zin hebt om je kind vanaf de incheckbalie op de arm te moeten dragen, zul je hier ook even slim mee om moeten gaan. Je kunt bijvoorbeeld voor een draagzak kiezen en zo je handen vrijhouden voor andere dingen. Daarnaast kan een opvouwbare buggy ook uitkomst bieden. Deze kun je steeds met je meenemen en zodra het tijd is om in het vliegtuig te gaan, zet 1 van de flight attendants deze op een veilige plek. Zodra je dan op plaats van bestemming bent, krijg je deze direct weer terug.

Pak een extra set kleding in

Zorg dat je in het vliegtuig ook een extra set schone kleding voor je kleine spruit meeneemt en ook gelijk een 2e set voor jezelf. Je kunt nooit weten wat er onderweg gebeurt. Als je bijvoorbeeld onder de melk komt te zitten omdat de dop er niet goed op zit of als je kindje een boertje laat en er nog wat extra’s achteraan komt. Dan is het wel zo fijn dat je niet de gehele vliegreis in vieze kleren hoeft te blijven zitten en je baby ook niet.

Neem een verschoonmatje mee in de tas

Zorg daarnaast ook dat je een verschoonmatje inpakt, want de toiletten op het vliegveld en in vliegtuigen zijn niet altijd even schoon. Door zo’n matje zelf mee te nemen, voorkom je dat je op een vieze plek moet verschonen en je anders het hele punt van verschonen gewoon weer voorbij gaat. Zo’n matje kun je makkelijk klein opvouwen en meenemen in je luiertas.

Zorg voor comfortabele kleding

Als je een vliegreis gaat maken met je baby is het ook verstandig om je baby net als jezelf in te pakken in laagjes. Het vliegtuig is vaak qua temperatuur erg onstabiel en zo kun je eenvoudig een laag uit of juist aan doen en zo je baby op de juiste temperatuur houden. Zorg ook dat de kleding die je kleine aan heeft ook lekker en comfortabel zit. Als je hem of haar een zondagspak aandoet tijdens de reis is dit alleen maar vervelend en kan er ook voor zorgen dat het verschonen in de toch krappe wc’s erg lastig kan zijn.

Zorg voor genoeg entertainment

Wanneer een vlucht lang duurt, al kan voor sommige kinderen 2 uur al lang zijn, dan is het verstandig om te zorgen voor het nodige entertainment. Zo zorg je ervoor dat je kleine constant vermaakt wordt en andere reizigers geen last hebben van jullie. Bij de meeste maatschappijen zijn ze al voorbereid en hebben ze bijvoorbeeld potloden en kleurplaten klaarliggen. Het kan echter ook een goed idee zijn om bijvoorbeeld een tablet of telefoon met filmpjes mee te nemen in het vliegtuig voor de nodige afleiding.

Een speenketting is een echte aanrader

Ga voordat je op reis gaat ook even op zoek naar een speenketting. Deze ketting maak je aan de ene kant vast aan de kleding van je kleine en aan de andere kant zit de speen bevestigd. Zo voorkom je dat de speen constant op de grond valt of dat deze onderweg kwijt raakt. Dat ding wil nog al eens verdwijnen en met een speenketting ben je dit probleem voor. Het is ook handig dat de speen niet op de grond valt en je deze niet steeds schoon hoeft te maken. Meta omschrijving: Met deze 7 onmisbare tips is het vliegen met een baby een heel stuk aangenamer voor ouders, en de andere pasagiers!  

Wil je meer tips over reizen. Kijk dan verder op ons Blog

 

Voor super last minute kijk verder op:

Last minutes Europa
Last minutes Afrika
Last minutes Carribean
Last minutes Noord-Amerika
Last minutes Midden Oosten