Van welke eilandengroep is Mallorca het grootste eiland?

Op zo’n 2 uur en 30 minuten vliegen van Nederland treffen we het bijzonder leuke Spaans eiland Mallorca aan. Elk jaar opnieuw kiezen heel wat Nederlanders er dan ook voor om het slechte weer in eigen land achter zich te laten en naar de warme zon van Mallorca te vliegen. Mallorca is het grootste eiland van de zogenaamde Gymnesiae en de Balearen. Dit is een eilandengroep die is terug te vinden in de Middellandse Zee. Door de jaren heen is dit eiland uitgegroeid tot één van de absolute top vakantiebestemmingen van Europa. Hoe dat komt en wat er nu precies allemaal te beleven valt op het grootste eiland van de Balearen vertellen we je met alle plezier hier op deze pagina! Wil je een keer naar Mallorca toe. Bekijk dan de last minutes van Spanje

Waar ligt Mallorca?

Een bijzonder gevarieerd landschap

Dat Mallorca het grootste eiland van de Balearen is blijkt onder meer uit het bijzonder gevarieerde landschap dat zich hier ontvouwt. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de grillige kustlijn die zich kenmerkt door de aanwezigheid van prachtige kreken die gevuld zijn met het smaragdkleurige zeewater. In het binnenland van Mallorca kan je heel wat gezellige, pittoreske dorpjes ontdekken. Dit geldt niet in het minst voor de vlakte in het zuiden van het eiland, maar zeker ook voor het indrukwekkende Tramuntanagebergte in het noorden. Tijdens een bezoek aan Mallorca hoef je overigens geen piraten meer te vrezen. Ondanks het feit dat het eiland vroeger bekend stond als een “piratennest” blijft daar tegenwoordig niets meer van over.

Een eiland met twee gezichten

Er wordt van Mallorca wel eens gezegd dat het een eiland is met twee gezichten. Dat klinkt misschien in eerste instantie een beetje negatief, maar zo is het zeker niet bedoeld, in tegendeel. Men bedoelt hier voornamelijk mee dat er vaak sprake is van een groot verschil tussen enerzijds de kuststreek van Mallorca en anderzijds het binnenland. Voor de kuststreek geldt dan ook dat het er, in het bijzonder tijdens de zomermaanden, vaak erg druk is. Dat geldt niet voor het binnenland. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de meeste mensen hier voornamelijk de rust en de natuur gaan opzoeken. Wil je, je dus met andere woorden graag even wegtrekken van de drukte van de kuststreek van Mallorca om de rust van de natuur te gaan opzoeken? Dan ben je daarvoor in het binnenland van Mallorca aan het juiste adres!

Een heerlijk klimaat voor een zonvakantie

Buiten het grootste eiland van de Balearen is Mallorca ook veruit het drukst bezochte eiland van de regio. Dit is grotendeels het gevolg van het feit dat het toerisme op Mallorca reeds behoorlijk vroeg op gang is gekomen. Aan de basis hiervan ligt onder meer het mediterrane klimaat waar het eiland over beschikt. Dit klimaat zorgt er voor warme zomers en aangenaam zachte winters. Vergis je echter niet, tijdens de wintermaanden is het niet ongewoon dat er op de hoogste toppen van het eiland, meer bepaald in de Serra de Tramuntana wat sneeuw valt. Toch spreekt het voor zich dat Mallorca zich in het bijzonder profileert als een geweldige bestemming voor een ontspannende en onvergetelijke zon-, zee-, strandvakantie.

 

Kijk hier voor meer last minute zonvakanties.