Top 7 beste E-readers, makkelijk lezen op reis

Wanneer je een fervent lezer bent en op vakantie graag wil lezen, is het natuurlijk onhandig om weet ik hoeveel boeken mee te sjouwen. Naast dat het extra ruimte in neemt, wordt je koffer er ook nog eens een stuk zwaarder van. Zo kan het zo ineens zijn dat je koffer uiteindelijk te zwaar is. Daarnaast wil je natuurlijk wel wat ruimte overhouden om ook wat leuke dingen mee terug van vakantie mee te nemen. Voor je “boeken probleem” is een hele handige oplossing genaamd een e-reader. Hiermee heb je al je boeken gewoon bij je in de vorm van een tablet. Deze is handig om mee te nemen en is lichtgewicht.

De beste e-reader van dit moment: De Amazon Kindle Oasis 3

De e-reader die op het moment als beste uit de test komt, is de Amazon Kindle Oasis 3. Deze tablet is van metaal gemaakt wat ervoor zorgt dat deze goed waterdicht is. De knoppen langs de tablet maken lezen eenvoudig en het scherm is ook naar je eigen voorkeuren aan te passen. Het scherm is verlicht en kan ook aangepast worden aan verschillende kleurtemperaturen. Het handige aan de tablet is dat je met 1 hand kan lezen en je kunt kiezen tussen een opslag van 8GB en 32GB. In de Amazon Kindle Oasis 3 zit ook bluetooth zodat je audioboeken op een koptelefoon af kunt spelen. De e-reader heeft een vanaf prijs van €299 en is op de website van Amazon te bestellen.

Kobo Forma: Makkelijk lezen met 1 hand

Wat ook een goede e-reader is, is de Kobo Forma. Deze heeft fysieke bladerknoppen zodat je gewoon met 1 hand kunt lezen. Daarnaast is de schermverlichting erg prettig en is het scherm erg groot zodat je eenvoudig kunt lezen. Of je voorkeur nu uitgaat naar de e-reader in liggende of staande vorm te gebruiken, met de Kobo Forma kan beide. De behuizing van de e-reader is wel wat krasgevoelig, maar ziet er verder erg goed uit en is ook nog eens waterdicht. Je hebt de mogelijkheid om tot 8GB aan boeken erop te zetten en deze kun je onder andere via je eigen laptop toevoegen. De e-reader wordt aangeboden voor €279.

De Tolino Vision 5: Waterdicht en goede kwaliteit e-reader

Wat ook een erg fijne e-reader om te gebruiken is, is de Tolino Vision 5. Deze e-reader heeft alles in huis om je op jouw vakantie helemaal tot rust te laten komen. Het scherm is 7 inch groot en past zich aan de omgeving aan. Hierdoor blijft het zowel in het licht als in het donker prettig om op de Tolino Vision 5 boeken te lezen. De tablet is waterbestendig en daardoor hoef je dus als je op het water dobbert niet bang te zijn dat je de e-reader laat vallen. De Tolino Vision 5 is vanaf €200 te verkrijgen.

Klein maar fijn: De Pocketbook Touch HD3

Voor een wat kleinere e-reader is de Pocketbook Touch HD3 wel een goede e-reader. Deze is mooi compact en handig mee te nemen in je handbagage of koffer. Het scherm is 6inch en dankzij SmartLight kun je het scherm zelf aanpassen op helderheid en de kleuren van de verlichting en het scherm. Je hebt maar liefst opslag tot 16GB, dus hier kun je behoorlijk wat boeken op kwijt. Daarnaast heeft de e-reader ook nog ingebouwde wifi wat het makkelijk maakt boeken erop te zetten.

Topkwaliteit voor goede prijzen: Libra 20 en de Clara HD van Kobo

Kobo heeft nog meer goede e-readers en hiervan zijn Libra H20 en de Clara HD er ook 2 van. De beide e-readers zijn goed geprijsd met €180,- en €109. De Libra H20 heeft een geheugen van 8GB net als de Clara HD. Het scherm van de Libra H20 is net 1 inch groter

dan die van de Clara HD en bij beide kun je heel eenvoudig in het donker lezen dankzij het verlichte scherm. De Libra 20 is daarbij wel waterdicht en de Clara HD niet.

Een goedkope en goede e-reader: Autovision AV64 Lumiread

Mocht je op zoek zijn naar een zeer scherp geprijsde e-reader is de Autovision AV64 Lumiread wat voor jou. Deze e-reader kost slechtst €84.92 en dankzij de 8GB aan opslag en de mogelijkheid nog een externe Micro SD te plaatsen, kun je er wel 5000 e-books opzetten. De schermverlichting maakt dat je eenvoudig in het donker kunt lezen en deze kun je ook zelf instellen qua kleur en helderheid. De batterij gaat weken mee en zo kun je tijdens je vakantie boek na boek verslinden.

Meta omschrijving: Lichtgewicht en makkelijk mee te nemen: De e-reader voor op vakantie. Bekijk de top 7 beste reis e-readers en maak de beste keuze.Kijk hier voor meer informatie over last minutes in het caribbisch gebied:

Last minutes Mexico
Last minutes Jamaica
Last minutes Cuba
Last minutes Dominicaanse Republiek
Last minutes Curacao