Beste stedentrips voor november

In het najaar heb je vaak het idee dat het weer een lange, koude winter gaat worden.  Dit is natuurlijk prima als je een liefhebber bent van sneeuw, schaatsen, snert en chocolademelk. Maar als je echt een zomermens bent kan je hier heel erg tegenop zien.

 

Het kan wonderen doen om voor de winter nog snel een beetje zomerwarmte op te doen. Dit zorgt ervoor dat je toch winterklaar bent als de kou zijn intrede doet. Een stedentrip maken in November kan wonderen voor je doen.

 

De grote vraag is natuurlijk waar je het beste heen kunt gaan als je van plan bent om in November een stedentrip te gaan maken. Er zijn steden genoeg waar je terecht kunt, maar om nog even van de nazomer te genieten zijn deze steden echt aan te raden.

Sevilla

Wil je nog even van de zon genieten voordat het winter wordt, denk er dan eens aan om de Spaanse stad Sevilla te bezoeken. Op jaarbasis heeft deze stad de meeste zonuren van Europa en behoort in de zomer dan ook tot een van de warmste plaatsen.

 

In November is het echter heerlijk vertoeven in deze stad. Je kan er rond deze tijd van het jaar nog prima rondlopen in een t-shirt en een korte broek. Daarnaast zijn er in Sevilla ook een groot aantal bezienswaardigheden en leuke dingen te doen.

 

Je kan in deze stad heerlijk wandelen bij Real Alcazar. Ga je dit paleis in dan zie je daar prachtige schilderijen en mozaïeken. Geniet van de prachtige architectuur in dit paleis wat in mudejarstijl is. Uitrusten kan je in de tuinen die een oppervlakte hebben van meer dan 60000 vierkante meter.

 

Wat je ook zeker wilt zien als je in Sevilla bent is de bekende kathedraal van Sevilla. Deze kathedraal staat bekend vanwege de toren La Giralda. Weet je dat deze kathedraal het grootste Gotische bouwwerk ter wereld is?

Omdat de temperatuur in Sevilla in November rond de 20 graden is, kan je in deze stad heerlijk fietsen. Je kan een picknick samenstellen op de markt, doet een flesje water in je rugtas en je gaat per fiets Sevilla en de omgeving ontdekken.

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

Marrakech

Zeker voor deze stad in Marokko geldt dat ze het beste tot haar recht komt in de zon. Samen met Fes, Rabat en Meknes is het een van de vier koningssteden van het land. Al deze steden zijn ooit de hoofdstad van het land geweest. Hier hebben ze hun schoonheid aan te danken.

 

Om Marakkech te bezoeken is November de ideale tijd van het jaar. Bij ons kan het dan al winters zijn, in deze stad is het nog aangenaam. Omdat de hete zomer voorbij is, wordt het in November in Marrakech ongeveer 22 graden.

 

Deze temperatuur zorgt ervoor dat het nog heerlijk is om dingen te ondernemen. Je kan heerlijk ontspannen in je ligstoel en op je gemak door de souks slenteren. Vergeet ook zeker niet het plein Djemaa El Fna met de slangenbezweerders te bezoeken.

 

Wil je echt winterklaar zijn voor dat je weer terug moet naar huis, ga dan een middag naar de hammam. Zeker als je voor een van de luxe badhuizen in deze stad kiest word je uitgebreid geboend, gestoomd, gemasseerd en gescrubd. Zo kan je er weer helemaal tegen!

Athene

In de zomer is het zo heet in Athene dat zelfs veel bewoners deze stad ontvluchten. Wel is deze Griekse stad heel geschikt om tijdens een stedentrip in November nog even lekker na te zomeren. Ook al is de kans op regen iets groter, de temperaturen zijn in deze tijd van het jaar nog heel aangenaam.

 

Athene is een ideale bestemming als je een stedentrip wilt maken in November. Je komt overal antieke overblijfselen uit de oudheid tegen. Athene is vooral bekend vanwege de berg Akropolis.Ook de tempel van Zeus, het Dyonesistheater, het Akropolismuseum en het plein van de Agora zijn aanraders.

Omdat de temperatuur in Athene in November zo rond de 18 graden ligt is het ideaal om lekker door de stad te slenteren en alle bezienswaardigheden op je gemak te bekijken. De drukte van het hoogseizoen is in deze tijd van het jaar voorbij.

Vanwege het feit dat in November de hitte in Athene weg is, beginnen de bergen rond de stad weer mooi groen te worden. Omdat je hier een prachtig uitzicht hebt, is het ideaal om lekker een wandeling te maken. Vergeet dus vooral niet je wandelschoenen mee te nemen als je in November naar Athene gaat.

Overige bestemmingen

Kijk ook naar andere bestemmingen als: