Ontdek de spaanse eilanden?

Er zijn veel fantastische Spaanse eilanden te bezoeken, en je moet zeker overwegen ze ooit eens te bezoeken. Het weer is er mooi, het water ziet er prachtig uit, en het eten is er fantastisch. Maar welke Spaanse eilanden zijn een bezoek waard? Dat hangt af van je interesses.

 

Als je van het buitenleven houdt is Ibiza bijvoorbeeld een echte aanrader te noemen. Dit eiland dat, zoals de naam al doet vermoeden, een zeer populaire vakantiebestemming is voor mensen die graag feesten en hun dagen aan het strand doorbrengen. Als je een meer landelijke levensstijl verkiest, kun je overwegen een van de kleinere Spaanse eilanden te bezoeken, zoals de Canarische Eilanden, die eigenlijk een verzameling van verschillende kleinere eilanden zijn.

 

Kortom: er is meer dan genoeg om uit te kiezen. Om jouw keuze net even iets gemakkelijker te maken hebben wij een aantal van de mooiste Spaanse eilanden voor je op een rij gezet!

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de archipel van de Balearen, gelegen in de Middellandse Zee. Het eiland biedt spectaculaire uitzichten, van de kustlijn tot de bergen. Van de rotsachtige landtongen tot de ruige kliffen, het eiland heeft een afwisselend landschap. Het eiland is populair bij toeristen vanwege de vele toeristische attracties. Er zijn veel historische plaatsen te bezoeken, en ook mooie stranden en schilderachtige stadjes.

 

Als je op zoek bent naar een zomervakantie die je volop mogelijkheden biedt om je bezig te houden, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Mallorca. Met zo veel dingen die op het eiland te doen zijn, van wandelen over de schitterende paden door de bergen tot relaxen op de prachtige stranden, kan je hier zonder moeite enkele weken verblijven zonder je te vervelen.

Mallorca

Ibiza

In de afgelopen tien jaar is Ibiza geëvolueerd tot een volwaardige toeristische bestemming, met in het zomerseizoen enkele van de beste feesten ter wereld. Hoewel Ibiza nog steeds een eiland voor jong en trendy is, is het ook een plaats geworden voor gezinnen, natuurliefhebbers en strandbewoners om te komen ontspannen.

 

Hoewel je hier tal van activiteiten kunt ondernemen, van dansfeesten in de wereldberoemde superclubs tot de zonsondergang vanaf een bergtop bekijken, zijn er ook tal van andere manieren om van het eiland te genieten. Ibiza beschikt bijvoorbeeld over een aantal geweldige landschappen, steden en wegen. Dit alles naast het kristalblauwe water van de Middellandse Zee, en je hebt een recept voor een fantastische vakantie.

Gran Canaria

Centraal tussen de zeven bewoonde eilanden in de archipel van de Canarische Eilanden is Gran Canaria een prachtig eiland om zowel ‘s zomers als ‘s winters te bezoeken. Met meer dan 90% van zijn oppervlakte gewijd aan natuurreservaten en nationale parken is het een perfecte bestemming voor de natuurliefhebbers onder ons.

 

Zijn kust is ook omzoomd met enkele van de beste stranden ter wereld, waaronder Las Canteras, een prachtig strand omzoomd met natuurlijke poelen, dat vroeger gebruikt werd als haven door piraten en handelaars. Hoewel Gran Canaria niet de dichtst bevolkte van de Canarische Eilanden is, telt het toch meer dan 800.000 inwoners, waarvan het merendeel in de noordelijke helft van het eiland woont.

 

Niet alleen bestaat dit paradijselijke eiland uit verschillende kleine, afzonderlijke steden en dorpen, het is ook de thuisbasis van enkele van de witste stranden die je ooit zult zien. Daarnaast maakt Gran Canaria’s afwisselende landschap het de bezoekers mogelijk te genieten van een breed scala aan activiteiten. Kleinere stadjes en dorpjes staan bekend om hun vakmanschap en kunstzinnigheid, terwijl je in de grotere steden heerlijk kunt winkelen en uitgaan.

 

Lanzarote

Het landschap van Lanzarote is een mengeling van bergen en kustlijn, en het heeft veel ongerepte stranden. Lanzarote heeft bovendien ook enkele van de beste duikplaatsen ter wereld, die scuba-liefhebbers uit de hele wereld naar zijn kusten lokt. Als je meer geïnteresseerd bent in dingen boven de oppervlakte, zal de rijke geschiedenis van het eiland je zeker interesseren. Het landschap is al miljoenen jaren gevormd door vulkaanuitbarstingen en geothermische activiteit, en dit wordt weerspiegeld in de plaatselijke omgeving.

 

Het komt dan ook niet geheel als verrassing dat Lanzarote behoort tot enkele van de meest bezochte van de Canarische Eilanden. Met zandstranden die populair zijn bij zonaanbidders en watersporters is Lanzarote een fantastische plek om te bezoeken.

La Gomera

Hoewel het een van de minder bekende Canarische eilanden is, heeft La Gomera bezoekers heel wat te bieden. Gezegend met overvloedig natuurschoon is het eiland beroemd om zijn ruige kustlijn, azuurblauwe wateren en vulkanisch landschap. Van de hoofdstad, die vol staat met kleurrijke gebouwen en een schilderachtige promenade langs zee heeft, tot de levendige kleine vissersdorpjes die over het eiland verspreid liggen, is hier enorm veel te zien en te doen.

 

Bovendien is heeft deze achterblijvende aandacht ook zo zijn voordelen. In tegenstelling tot eilanden als Tenerife en Gran Canaria is La Gomera over het algemeen een stuk minder toeristisch en zijn er nog veel plaatsen waar er ongestoord kan worden genoten van al het moois dat dit kleine eiland te bieden heeft!

Tenerife

Hoewel veel mensen aan de Canarische Eilanden denken als een plaats om in de wintermaanden naar toe te gaan, lijkt hun klimaat op dat van een mediterrane vakantieplaats. Daardoor zijn de eilanden een populaire zomervakantiebestemming. Tenerife is een van de populairste van de Canarische eilanden, en het is dan ook geen verrassing dat er jaarlijks vele toeristen naar het eiland trekken.

 

Het eiland heeft de bezoekers veel te bieden, van het prachtige berglandschap en de verhuur van vakantiehuizen tot de vele musea en monumenten. Daarnaast is Tenerife een uitstekend eiland om te genieten van de mooie stranden en het ongerepte water, en ook om deel te nemen aan activiteiten als fietsen en wandelen.

Los Gigantes Tenerife