Wat is er te doen bij de Niagara Falls?

Er gaat niets boven een reis naar de Niagara Falls. De watervallen zijn een van de meest iconische attracties in Noord-Amerika/Canada, die elk jaar de aandacht trekken van vele bezoekers. Met het enorme aantal mensen dat naar de watervallen komt kijken, is het gemakkelijk het gevoel te krijgen dat je iets belangrijks mist.

Gelukkig spreekt de omgeving voor zich en zijn de belangrijkste hoogtepunten op korte afstand van elkaar gelegen. Er zijn echter ook nog heel wat activiteiten en bezienswaardigheden die je in de omgeving kunt bezoeken buiten alleen de wereldberoemde watervallen zelf. Om je te helpen zijn hier een paar van de leukste dingen die je in Niagara Falls kunt doen!

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

Skylon Tower

Als je een reis naar Niagara Falls plant, moet je waarschijnlijk ook een daguitstap plannen om het nabijgelegen Niagara-on-the-Lake te bezoeken: het historische stadje waar de Skylon Tower het landschap topt. Deze iconische hoogbouw is een van de meest herkenbare gebouwen in de omgeving, en het is ook een van de boeiendste: met een oorsprong die helemaal teruggaat tot de jaren 1965.

 

Het kenmerk van de toren is een observatiedek met glazen bodem, dat meer dan 40 meter uit de top van het gebouw steekt. Het uitzicht over de Niagara Falls en naar de rest van de stad is adembenemend, en de Skylon Tower is een essentieel onderdeel van elk bezoek aan de Niagara Falls.

Niagara Falls foto

Niagara Skywheel

Het Niagara Skywheel is een van Niagara’s spannendste bezienswaardigheden. Het is een reusachtig reuzenrad dat vlak naast de machtige Niagara Falls staat, die op zijn beurt weer vlak bij de Canadese kant van de Rainbow Bridge staat.

 

Het is een leuke manier om de Falls vanuit een nieuw perspectief te zien, en je krijgt ook een paar mooie uitzichten op de skyline van Toronto. Het is een beetje prijzig, maar als je en als je eenmaal boven bent aangekomen is het de prijs dubbel en dwars waard!

 

Whirlpool Aero Car

Wil je iets unieks toevoegen aan je volgende uitstapje naar Niagara Falls? De Whirlpool Aero Car zou wel eens het antwoord kunnen zijn. De attractie, die verbonden is met zowel het Whirlpool State Park als het Niagara Falls State Park, bestaat uit een serie met glas afgesloten gondels die een tocht maken over de kloof tussen de twee parken.

 

De tocht loopt langs de Niagara rivier en biedt een spectaculair uitzicht over de watervallen en de ondergelegen rivier. De Aero Car is eigenlijk een soort tram die passagiers meeneemt op een 10 minuten durende rit boven de rivier – en is een van de meest geliefde manieren om een glimp van deze schitterende omgeving op te vangen.

 

Niagara Falls van boven af

Clifton Hill

Clifton Hill is zonder twijfel de populairste toeristische attractie in heel Niagara Falls. Als je van plan bent Niagara Falls te bezoeken, dan is het essentieel om op zijn minst een bezoek te brengen aan deze toeristenpromenade.

 

Clifton Hill staat vol met attracties en souvenirwinkels, en het is een prima plaats om leuke cadeaus en geschenken te kopen om mee naar huis te nemen. Maar daar houdt het gelukkig nog niet op. De met neon-verlichte promenade is ook de thuisbasis van een aantal restaurants, bioscopen, cafés en zelfs een midgetgolfbaan. Een ideale locatie voor een dagje of avond uit dus!

 

Niagara Parkway

De Niagara Parkway is de perfecte bestemming voor iedereen met een voorliefde voor natuur en avontuur. De parkway is ook een handige stopplaats voor mensen die een paar dagen in de streek willen blijven, en biedt hen gemakkelijk toegang tot de natuurlijke en door de mens gemaakte bezienswaardigheden van de Niagara streek.

 

Bovendien is het zonder enige twijfel de meest zichtbare natuurlijke attractie van Niagara Falls. Hij werd in 1960 aangelegd en bestaat uit een tientallen kilometers lange schilderachtige weg die langs beide zijden van de Niagara Rivier loopt. De Parkway is beroemd om zijn panoramische uitzichten op de Amerikaanse en Canadese Horseshoe Falls, en de kleinere Bridal Veil Falls.

 

Voor het beste uitzicht op de Horseshoe Falls bezoek je het Niagara Falls State Park aan de New Yorkse kant van de parkway.

 

Bird Kingdom

Een reis naar Niagara Falls is niet compleet zonder een bezoek aan Bird Kingdom. Hoewel het zwaartepunt van deze attractie ligt bij de indrukwekkende collectie exotische vogels, ligt het park zelf op een werkelijk schitterende plek die ook de moeite van het verkennen waard is als de vogels niet in de lucht zijn.

 

Behalve het vogelreservaat omvat het park ook enkele hectaren aangelegd terrein met tuinen, beekjes en kleine vijvers. Hoewel de vogels de belangrijkste attractie zijn, is er ook voor andere bezoekers genoeg te genieten!

 

Rainbow Air Helicopter Tour

De Rainbow Helicopter Tour is een geweldige manier om de Niagara Falls vanuit een ander perspectief te zien. Het geeft je een uitgelezen kans op de meest speciale bezienswaardigheden van het park en de omgeving te bewonderen.

 

De tour brengt je vlak langs de watervallen, de rivier en de overige delen van de omgeving. Het is daarom ook gemakkelijk te zien waarom dit een van de populairste en meest spectaculaire rondleidingen rond Niagara Falls is.

 

Fort Niagara

Old Fort Niagara, gelegen aan de oevers van de Niagara River, is een populaire toeristische attractie, die miljoenen bezoekers uit de hele wereld trekt om zich te vergapen aan de geschiedenis van de plaats en zijn verbluffende schoonheid. Het fort is een reconstructie van het oorspronkelijke fort, dat door Franse ontdekkingsreizigers gebouwd werd. Het werd door de Britten verwoest en vervolgens weer herbouwd.

 

Het Oude Fort Niagara was de plaats van een fortificatie die in 1726 door de Fransen gebouwd werd, nadat het eerste Fort Niagara te klein geworden was om zich tegen de oprukkende Britten te verdedigen. Het bleef in Franse handen tot de Britten het tijdens de weer overnamen, en werd voortdurend bezet tot de V.S. het gebied in handen kregen.

 

Tegenwoordig is het fort een belangrijke toeristische attractie in het Niagara Frontier en er zijn tal van tentoonstellingen die een blik werpen op hoe het leven was tijdens de vele jaren van bezetting van het fort!

Waar liggen de Niagara Falls

De beroemde watervallen liggen op de grens van Canada in de staat Ontario en Noord Amerika in de staat New York.

Andere veel bezochte plaatsen in Amerika zijn California en Florida. In beide staten liggen ook de pretparken van Disney.