Gemakkelijk Netflix streamen op vakantie met VPN

Wanneer je op vakantie gaat in het buitenland, kun je normaal gesproken niet zomaar Netflix, Disney Plus of Amazon Primevideo kijken. Je hebt namelijk een abonnement in Nederland en daardoor krijg je een bepaald aanbod van films en series met Nederlandse ondertiteling. Er is een oplossing voor om toch in buitenland Netflix te kijken en dat heet VPN. Met VPN kun je doen alsof je in Nederland bent terwijl je heel ergens anders op de wereld zit. Door VPN aan te zetten, maak je gebruik van een server die in Nederland zit en denkt Netflix dat je vanuit Nederland kijkt.

Bingewatching disney plus

VPN is erg handig, Netflix is geen fan

Hoewel het gebruiken van VPN erg handig is, is Netflix zelf hier niet zo blij mee. Het bedrijf is en blijft daarom ook druk bezig om VPN servers te blokkeren. Daarom kan het zijn dat een server die je nu gebruikt, morgen ineens offline kan zijn. VPN kun je ook gebruiken om bijvoorbeeld te doen alsof je in Amerika bent, je moet hiervoor wel een Amerikaans account aanmaken, maar op die manier kun je veel meer series en films bekijken die daar al wel beschikbaar zijn. Om te voorkomen dat je nog steeds geen Netflix kunt gebruiken op vakantie, zijn een paar dingen wel handig om rekening mee te houden.

Check of de VPN voor Netflix werkt

Je kunt als je voor een server kiest het beste een zogeheten dedicated IP kiezen. Hiermee ben jij de enige die van dat IP-adres gebruik maakt en is het voor Netflix moeilijker om te bekijken of het om een VPN IP-adres gaat. Daarnaast is het ook belangrijk welke VPN je gebruikt. Niet alle VPN’s werken namelijk met Netflix en daarom moet je even bekijken welke VPN’s het beste werken. Door een aantal aanbieders met elkaar te vergelijken, ben je hier in een mum van tijd achter. Vaak staat het er ook bij aangegeven of het voor Netflix werkt.

Kies een buitenlandse server voor een groter aanbod

Een VPN-verbinding is dus handig als je op vakantie de Nederlandse Netflix series en films wilt kijken. Mocht je nu een breder aanbod willen, dan kun je ook een ander land kiezen, zoals bijvoorbeeld Amerika. Het kan namelijk zijn dat bepaalde series of films in Nederland nog niet zijn, maar in Amerika wel. Dit komt door de rechten die per land gekocht moeten worden. De eigen series en films van Netflix zijn vaak wel wereldwijd te bekijken, maar alles wat Netflix aangekocht heeft, moeten de rechten per land geregeld worden. Met een goede VPN-verbinding omzeil je dit.

Watch Netflix

Vergelijk de abonnementen

Om gebruik te maken van VPN moet je een VPN-abonnement afsluiten. Wanneer je de verschillende aanbieders vergeleken hebt en er een gekozen hebt, kun je een abonnement bij ze afsluiten. De meeste VPN-aanbieders bieden je een proefperiode aan. Zo kun je checken of het echt werkt met Netflix voordat je al een abonnement afgesloten hebt en het niet blijkt te werken. Check dus vooral even de aanbieders goed en vergelijk ook de prijzen en wat ze je te bieden hebben met elkaar.

Pak een snelle verbinding om buffering te voorkomen

Naast dat je er Netflix in andere landen mee kunt krijgen, geeft VPN je ook extra beveiliging en heb je daardoor veel meer privacy. Door voor een snellere VPN te kiezen, is je verbinding veel beter en zal je geen buffer momenten bij het kijken naar een film of serie op Netflix krijgen. Niets is irritanter dan stilstaand beeld of een serie of film niet kunnen beginnen omdat het laden op 65% blijft staan. Kies dus vooral een goede kwaliteit VPN met hoge snelheden en voorkom dat je op een server komt waar meerdere mensen op zitten. Pak een eigen server en blijf op vakantie genieten van je eigen films en series van Netflix met Nederlandse ondertiteling.