De Mooiste attracties van de VS

Bij Last minute vakanties helpen je graag naar de beste vakantie. Er zijn maar weinig landen met meer indrukwekkende bestemmingen dan de Verenigde Staten. We hebben de prachtige locaties, steden en gebouwen waarschijnlijk allemaal al eens kunnen bewonderen in een van de vele films en series, maar het blijft toch altijd het meest speciaal om het allemaal van dichtbij te ontdekken. De Verenigde Staten vormen een enorm land en daarom zijn de meeste mensen vaak van plan om naar een specifieke regio te reizen. Denk bijvoorbeeld aan de stranden van de oostkust, het zuidwesten, de zonnige staten Florida of Californië is, of juist in afgelegen gebieden zoals Alaska en Hawaï. Er zijn bijna een oneindig aantal opties voor reizigers. Wil je binnenkort naar Amerika? Kijk dan hier voor de beste aanbiedingen.

Uniek landschap

De Verenigde Staten zijn daarnaast de thuisbasis van enkele van de meest spectaculaire landschappen ter wereld en een aantal van de meest iconische beziesnwaardigheden ter wereld. Voor degenen die in de positie verkeren waarbij ze veel tijd en middelen hebben om van alles te ontdekken, hebben wij een groot aantal van de mooiste plekken in het land op een rij gezet!

Geniet van het unieke uitzicht op het noorderlicht in Alaska

Je kunt zeker niet alleen in IJsland terecht om de meest adembenemende natuurlijke lichtshow ter wereld te kunnen bewonderen. Dit bereomde natuurspektakel verschijnt regelmatig van september tot april in Anchorage en Fairbanks, beiden gelegen in Alaska. Om de kans te vergroten dat je het noorderlicht ook echt gaat zien is het een aanrader om er minimaal een week op uit te trekken. Er zijn in de omgeving bovendien meer dan genoeg activiteiten en andere mooie plekken om te verkennen. Kortom, breng absoluut een bezoek aan deze bijzondere staat.

Nationaal park Saguaro

De Saguaros zijn iconen van het Amerikaanse zuidwesten en een heel leger cactussen wordt beschermd in deze uitgestrekte woestijn. Eigenlijk kunnen we beter zeggen: woestijnen. Het park is namelijk verdeeld in oostelijke- en westelijke gebieden, en is enorm te noemen. Beide kanten – het Rincon Mountain District in het oosten en het Tucson Mountain District in het westen – zitten vol met wandelpaden en typische woestijnplanten. Heb je slechts de tijd om één helft te bezoeken? Dan is de beste optie om te kiezen voor de spectaculaire westelijke zijde. Het grootste gebied hier is de wijk Rincon Mountain, gelegen op ongeveer 25 kilometer ten oosten van het centrum. Het bezoekerscentrum biedt informatie over dagtripjes, paardrijden en kamperen in het woestijngebied. Kamperen vereist overigens wel een vergunning die voor de middag moet zijn verkregen.

De 8 kilometer lange kronkelende weg naar het panoramische Cactus Forest, een verharde weg voor auto’s en fietsen, biedt toegang tot picknickplaatsen en aantal prachtige uitkijkpunten.

Niagara Falls

Niagara Falls ligt aan de grens tussen Canada en de VS en is een van de beroemdste watervallen ter wereld. Water uit Lake Erie stroomt over deze enorme watervallen, die bekend staan om de grote hoeveelheid water die elke seconde naar beneden komt zetten. De hoeveelheid water die over de watervallen stroomt wordt zelfs verminderd in de winter wanneer meer water wordt gebruikt om waterkracht te genereren.

Niagara Falls bestaat uit drie watervallen, die bestaan uit de belangrijkste Horseshoe Falls, een tweede deel aan de Amerikaanse kant van de rivier, de American Falls en een veel dunner deel naast de American Falls, bekend als de Bridal Veil Falls. De Horseshoe Falls is de meest populaire van de drie watervallen, maar ze zijn absoluut allemaal het bezoeken waard.

De Grand Canyon

De Grand Canyon is een van de must-see bestemmingen die al generaties lang bezoekers trekt. Een van de hoogtepunten van elke reis naar de Verenigde Staten is het uitzicht op de wanden van de kloof tegen een eindeloze horizon en een haast niet voor te stellen diepte.

Je kunt in elk seizoen de zuidelijke rand van de Grand Canyon bezoeken, het populairste en meest bezochte deel. De weg naar de noordrand van de Grand Canyon is in de winter vaak afgesloten vanwege wintersneeuw.

Een bezoek aan de Grand Canyon kan gemakkelijk worden gedaan tijdens een dagtrip vanuit Las Vegas of Phoenix en enkele van de kleinere steden in de omgeving. Of neem deel aan een grotere trip door Arizona en de omgeving binnen de staat.

Geniet van de levendige Las Vegas Strip

Of je nu een echte gokker bent of niet, het verkennen van de beruchte Las Vegas Strip zou zeker op je to-do lijstje met activiteiten in Amerika moeten staan. Het is de beste plek in Sin City om de waanzinnige bezienswaardigheden en geluiden te bewonderen met zijn ononderbroken entertainment, neonverlichte fonteinen en oogverblindende hotels. En met een replica van het Venetiaanse kanaal, elke avond een fonteinshow en een mini-Eiffeltoren, heeft deze magische locatie genoeg plekken om je aandacht te trekken.

Times Square

Times Square, beroemd om zijn opvallende reclameborden, het aftellen naar het nieuwe jaar en het constant aanwezige publiek, bevindt zich in het hart van Midtown Manhattan. Dit kruispunt staat bekend om de energie die je voelt als je in de buurt bent als er taxi’s passeren en de lichten boven je knipperen. Er is haast geen drukkere plek om de wereld te vinden. Hoewel het overdag al een bijzondere locatie is, is het waarschijnlijk het beste om het ‘s nachts allemaal even goed te bekijken.

Mariposa Grove

Met hun enorme gestalte en historie gedurende duizenden jaren, voel je je plotseling een stukje kleiner tussen de dikke wolkenkrabbers van Mariposa Grove. Mariposa is het grootste sequoibos in het park en herbergt meer dan 500 oude bomen verdeeld over ruim 250 hectare. Wandelpaden slingeren door dit zeer populaire bos; Je kunt meestal een rustigere ervaring hebben als je in de vroege avond in de zomer komt of op elk moment buiten de zomer een bezoek brengt aan het bos.

Het bos was gesloten voor bezoekers sinds de start van een groot restauratieproject in juli 2015, maar heropende medio juni 2018. Bezoekers kunnen nieuwe routes verkennen, inclusief toegankelijke wandelingen en de verwijdering van het grootste deel van de parkeerplaats, van de cadeauwinkel, trolleytours en oneffen straten. Dit alles levert minder verkeersopstoppingen en een natuurlijkere ervaring op.

Waikiki

De thuisbasis van het populairste strand op de Hawaiiaanse eilanden en misschien wel het beroemdste strand in de Stille Oceaan, Waikiki is al meer dan een eeuw een toeristische bestemming. Tegenwoordig is dit gebied een kruising tussen een tropisch paradijs en een moderne stad.

Als je ontspant op dit prachtige strand met palmbomen in de wind, weet je zeker dat je in de tropen bent, maar de hoge gebouwen en de drukke straat erachter herinneren je eraan dat je niet ver van de bewoonde wereld bent. Winkelen, dineren, surfen en zonnebaden maken deel uit van wat dit kleine deel van Oahu zo populair maakt bij toeristen van alle leeftijden van over de hele wereld.

Ontdek Mount Rushmore in South Dakota

Meer dan 70 jaar geleden werd dit bouwwerk voltooid en inmiddels bevat dit kolossale kunstwerk een kwartet van presidenten die de geschiedenis van Amerika vormden – Theodore Roosevelt, Lincoln, Jefferson en Washington. 400 jaar lang werkten 400 arbeiders en beeldhouwer Gutzon Borglum om Mount Rushmore in Black Hills, South Dakota, perfect vorm te geven.

Maak hier een ritje, bekijk het van dichterbij en ervaar hiermee een van de meest nationalistische locaties in heel Amerika!

Glacier National Park

Glacier National Park in Montana biedt enkele van de mooiste berglandschappen van de Verenigde Staten. Bergen, meren, valleien, gletsjers en watervallen vormen samen een spectaculair berglandschap. Het is met recht een van de mooiste natuurlijke plekken in het land te noemen.

Bezoekers die de mogelijkheid hebben om het park te bezoeken, mogen de kans niet missen om onderweg de ene na de andere prachtige bezienswaardigheid te ontdekken.
Glacier National Park biedt ook een aantal unieke historische lodges en schilderachtige wandelpaden.

Een van de beste manieren om het terrein echt goed te verkennen, is door middel van de beroemde Going-to-the-Sun-weg. Deze smalle weg die langs de kant van de berg slingert en over de ruim 7 kilometer meter hoge Logan Pass loopt, werd in het begin van de jaren 30 geopend. Vanwege de hoogte en het klimaat is de weg alleen tijdens de zomermaanden open voor reizigers.

Ellis Island

Ellis Island is de beroemdste en historisch belangrijkste poort van Amerika. Meer dan 12 miljoen immigranten trokken tussen het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw door deze toegangspoort. Een bijzonder detail: meer dan 100 miljoen Amerikanen zijn tegenwoordig afstammelingen van de mensen die hier destijds het land betraden.

Tegenwoordig is het immigratiemuseum van het eiland een eerbetoon aan de ervaring van immigranten: de verhalen van historici, immigranten zelf en andere bronnen vormen een fascinerende verzameling persoonlijke spullen, officiële documenten , foto’s en beeldmateriaal.

Los Angeles

Zuid-Californië heeft zijn eigen cultuur en Los Angeles is het absoluut het centrum van deze unieke regio. De stad wordt altijd geassocieerd met glamour, met de buitenwijken van Hollywood, Beverly Hills en Bel Air die de popcultuur domineren. Reizigers hebben bovendien veel opties om te verblijven in een van de prachtige accommodaties in de omgeving van Los Angeles.

Hollywood is een must voor filmliefhebbers, gezinnen kunnen naar Disneyland trekken en shoppers zullen in Los Angeles zeker vinden wat ze zoeken. Als je op zoek bent naar zand en surfen, bezoek dan een van de vele stranden in Los Angeles. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het eigenlijk gewoon de beste optie is om het zelf te ontdekken!

Orlando

Orlando, dat voor de meeste toeristen synoniem is aan Kissimmee, draait natuurlijk helemaal om de pretparken. Het Walt Disney World Resort, Universal Studios en SeaWorld zijn de belangrijkste attracties in de omgeving. Het is een van de beste vakantieplekken in de Verenigde Staten voor gezinnen. Vooral kinderen zijn dol op eindeloze mogelijkheden binnen de parken. Maar ook de volwassenen zullen zeker genieten van de parken, winkels, restaurants en de altijd aanwezige zon.

Schoolvakanties zijn de drukste tijd om te bezoeken. De kerst- en zomervakantie zijn ook bijzonder chaotisch te noemen. Gelukkig is Orlando klaar voor enorme aantallen toeristen, met allerlei hotels en vakantiewoningen in de omgeving. De stad ligt in het binnenland, maar tegelijkertijd ook dicht bij beide kusten en het populaire Kennedy Space Center in Cape Canaveral aan de Atlantische kust.

Walt Disney World in Florida

We hadden het net al even kort over de pretparken in Orlando, maar Disney World verdient natuurlijk nog een eigen toelichting. Vraag je je af waar je heen moet in Amerika voor een euforische en magische reis? Dan is dit pretpark met afstand de meest geschikte plek in het land.

Bij voorkeur beschouwd als een van de meest magische dingen in Amerika, biedt Walt Disney World een verscheidenheid aan leuke en opwindende ervaringen voor kinderen. Zo zijn er onder andere magische parades, ontmoetingen met personages en schitterend vuurwerk om te bewonderen. Voor gezinnen mag een bezoek aan dit indrukwekkende park dan ook eigenlijk niet ontbreken.

Kennedy Space Center

Of je nu een beetje geïnteresseerd bent in de ruimte of een echte fan bent, een bezoek aan het Kennedy Space Center is bijzonder te noemen. Voor een goed overzicht begin je met de Early Space Exploration-tentoonstelling, vervolg je de 90 minuten durende bus-tour naar het Apollo / Saturn V-centrum en eindig je met de indrukwekkende Atlantis-tentoonstelling. Maar daarnaast heb je natuurlijk nog altijd alle ruimte om alles zelf eens rustig te bekijken wat een halve eeuw aan ruimtevaart allemaal heeft opgeleverd.

Yellowstone National Park

Het Yellowstone National Park herbergt een oude enorme vulkaan die heeft geresulteerd in spectaculaire landschappen en enkele van de meest verbazingwekkende natuurlijke fenomenen.

De geisers en warmwaterbronnen, evenals de ongelooflijke watervallen langs de Yellowstone-rivier zijn slechts een paar van de attracties die elk jaar grote aantallen toeristen trekken. Het park herbergt ook alle soorten dieren in het wild, waaronder wilde bizons, antilopen, zwarte beren en grizzlyberen.

Phoenix

In het hart van de zuidwestelijke Verenigde Staten is Phoenix een enorme, uitgestrekte stad die grote aantallen noorderlingen aantrekt die hier komen om te ontsnappen aan de kou tijdens de wintermaanden. De stad en regio, waaronder Scottsdale, Mesa en verschillende andere townships, staan vooral bekend om hun golfbanen en heerlijke spa’s.

Phoenix is een ideale bestemming voor iedereen die houd van golf, winkelen en ontspanning bij het zwembad. De natuurgebieden die het woestijnlandschap laten zien liggen dichtbij in de stad en maken wandelen of mountainbiken mogelijk. De zomertemperaturen kunnen extreem hoog zijn, maar van oktober tot april is het erg aangenaam, vooral als je van plan bent om aan buitenactiviteiten deel te nemen.

Golden Gate Bridge

Een wandeling over de San Francisco Bridge is een must en zou op ieders lijstje van plekken om te bezoeken in Amerika moeten staan. Dit iconische Amerikaanse monument, bekend als een van de mooiste bruggen ter wereld, neemt je mee met zijn schitterende uitzichten en prachtige design.

De Golden Gate Bridge overspant de baai van San Francisco en verbindt San Francisco en Marin County. Het is een Californisch icoon sinds de oprichting in de jaren 30. In tegenstelling tot blauw water is de rood-oranje kleur van de brug een accent dat de stad een unieke combinatie geeft.

Het bouwwerk is nog spectaculairder wanneer het in mist gehuld is en alleen de toppen van de hoofdtorens uitsteken boven de lage wolken. De brug is ongeveer 3 kilometer lang en maakt deel uit van Highway 101.

Yosemite Nationaal Park

Hoewel de Grand Canyon op de meeste internationale reisroutes te vinden is, is Yosemite een nationale schat die je ook zeker niet mag missen. De Yosemite Valley herbergt enkele van Amerika’s beroemdste landschappen en iconische natuurlijke attracties, van spectaculaire watervallen tot de hoge kliffen van El Capitan en het iconische Half Dome.

De intrigerende plekken om foto’s te maken, de klimgemeenschap die hier al decennia samenkomt, en de generaties gezinnen die naar het park komen om te kamperen, wandelen en genieten van het landschap hebben allemaal bijgedragen aan de geschiedenis van het park. Het is dan ook niet overdreven om Yosemite een van de meest bijzondere plekken in heel de Verenigde Staten te noemen.

Colorado Rocky Mountains

De spectaculaire toppen van de Rocky Mountains zijn in veel delen van Noord-Amerika te bewonderen, maar in Colorado maken het klimaat en de kleine bergsteden deze plek tot een van de beste plaatsen om de Rocky Mountains te bezoeken. Watervallen en met sneeuw bedekte bergtoppen maken deze regio een prachtige plek om te bezoeken en te genieten van het bergleven.

In de zomer zijn wandelen, raften en mountainbiken populaire activiteiten. In de winter worden de bergen een speeltuin voor skiërs en snowboarders. De skigebieden van Colorado behoren ook niet voor niets tot de beste van heel Noord-Amerika.

New Orleans

New Orleans is als geen enkele andere stad in het zuiden. De mix van culturen met sterke Franse en Spaanse invloeden doet meer denken aan de Caraïben dan aan de Verenigde Staten. Een heerlijke keuken, jazzmuziek en de architectuur van de Franse wijk kenmerken deze stad en maken het een ideale bestemming voor een lang weekend of een midweek.

Het hoogtepunt van New Orleans is Mardi Gras, waarbij uitgebreide kostuums en gekke auto’s de straten vullen, overal muziek te horen is en de feesten eindeloos door te lijken gaan.

In juni tot november is het er een stuk warmer en neemt de kans op stormen en orkanen toe. De beste tijd voor een bezoek aan New Orleans is van december tot mei.