Wat is er te doen bij de Grand Canyon?

De Grand Canyon is een van de natuurwonderen van de wereld, en hierdoor ook niet voor niets uitgeroepen tot een UNESCO Werelderfgoed. De kloof werd in de loop van miljoenen jaren uitgesleten door de Colorado rivier, en is kilometers diep en breed. Het is 1 van de grootste attracties van de Verenigde Staten.

De Grand Canyon is een wonder van de natuur, en een bezoek aan dit nationale park zou op de bucket list van elke reiziger moeten staan. En dankzij de nabijheid van Las Vegas is bovendien het een van de gemakkelijkste nationale parken om te bezoeken. Elk jaar bezoeken dan ook miljoenen mensen de ongelooflijke en verbazingwekkende bezienswaardigheid. Wij hebben een aantal van de absolute hoogtepunten tijdens een bezoek aan de Grand Canyon voor je op een rij gezet!

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

The Rim Trail

De Rim Trail is de perfecte manier om het Grand Canyon National Park te verkennen. Vanaf de rand van de canyon slingert het pad zich over het oppervlak van het plateau en volgt de rand van de canyon. Het is het langste en populairste pad in het park. Het is ook een goede optie voor wie niet zeker weet waar te beginnen. Als je helemaal door de canyon wilt wandelen, zul je het pad in beide richtingen moeten afleggen. Hoewel je het pad in beide richtingen kunt verkennen, kiezen de meeste mensen ervoor te beginnen bij de South Rim en naar de North Rim te wandelen.

 

The Rim Trail is een kilometerslange lus trail die een van de mooiste uitzichten op de Grand Canyon biedt. Het ligt aan de South Rim, en is gemakkelijk te bereiken, want de trailhead ligt vlak bij de hoofdweg. Het pad is niet alleen een geweldige manier om een van ‘s werelds meest iconische natuurwonderen te zien, maar het biedt ook een thuis aan allerlei wilde dieren, waaronder bergleeuwen, coyotes, en herten!

Grand Canyon

South Rim

Er zijn tal van manieren om van de Grand Canyon te genieten, maar een van de meest onvergetelijke ervaringen is een wandeltocht over de South Rim. De South Rim is verdeeld in drie gebieden, elk met een andere uitstraling en sfeer.

 

De South Rim is de toegangspoort tot een bezoek aan de Grand Canyon, Arizona’s beroemdste natuurwonder. Als je van plan bent de Grand Canyon met je gezin te bezoeken, zul je willen overwegen welke trail je zult nemen. De bekendste trails zijn Bright Angel Trail en South Kaibab Trail, die je allebei naar de bodem van de canyon brengen.

 

Skywalk and Eagle Point

Voor velen is een bezoek aan de Grand Canyon een droom die uitkomt. Het is een ontzagwekkend natuurwonder, en een uitgelezen kans om enkele van de mooiste uitzichten ter wereld in je op te nemen. Als je van plan bent een bezoek te brengen, zijn hier een paar goede redenen om een paar extra dagen aan je reis toe te voegen en wat tijd te besteden aan het te voet verkennen van de canyon.

 

Skywalk en Eagle Point zijn twee van de populairste stopplaatsen voor toeristen op een rondreis door de Grand Canyon, wat zeker geen verrassing is. De canyon vanuit een geheel nieuw perspectief bekijken – aan de westkant honderden meters hoog in de lucht hangend – is een ervaring die je hoogstwaarschijnlijk nooit eerder heb meegemaakt.

Grand Canyon uitzicht

Geologisch Museum

Hoe kun je een plaats weerstaan die zijn eigen geologische museum heeft? De Grand Canyon herbergt enkele van de ongelooflijkste rotsformaties ter wereld, en leren over hun vorming kan een opwindend en gedenkwaardig onderdeel zijn van elk canyon bezoek.

 

Het museum gaat in op de verschillende lagen van de rotsen die zichtbaar zijn en geven je een uitgebreid kijkje in hoe de Grand Canyon precies is ontstaan. Vanuit de ramen kun je de wandelpaden beneden zien, waaronder een prachtig uitzicht op de route naar Plateau Point, een zijtak van de Bright Angel Trail, en een zijpad dat naar beneden naar de Colorado River leidt!

 

Hermit Road Drive

Met zoveel attracties en activiteiten om te zien en te doen, kan het moeilijk zijn te weten waar je moet beginnen. De Hermit Road Drive biedt hiervoor een ideale oplossing. Deze kronkelende, schilderachtige weg doorsnijdt de westkant van de Grand Canyon en geeft je een uitstekende gelegenheid om langs de rand te rijden en schitterende uitzichten op de Colorado rivier te vangen. De weg is alleen overdag open (8.00 – 20.00 uur) en is in de winter gesloten, maar het is nog steeds een echte aanrader te noemen als je een bezoek brengt aan de canyon.

 

De Hermit Road is een jeep trail die de South Rim van de Grand Canyon met de North Rim verbindt, en hoewel het geen bijzonder lange rit is, zijn de uitzichten die je er hebt absoluut prachtig. De rit is soms vrij uitdagend, maar de uitzichten zijn zo indrukwekkend dat het de pijn in de rug waard is te verdragen.

 

Hermit Road loopt parallel aan de Colorado River en biedt uitzichten op de rivier en de diepe canyons aan beide kanten. Een van de meeste geliefde plek om te stoppen is vlak voor je bij het Visitors Center komt, waar je een kort pad kunt lopen dat je naar een uitzichtpunt brengt vanwaar je de Colorado River en de noordelijke rand kunt zien.

 

Desert View Watchtower

Een van de populairste dingen om te doen tijdens je bezoek aan de canyon is een bezoek brengen aan de Desert View Watchtower. Hoewel het klinkt als een doorsnee, alledaagse uitkijktoren, is het eigenlijk een geweldige plek om de zonsopgang en zonsondergang te zien.

 

De Desert View Watchtower staat aan de South Rim van de Grand Canyon, en het is een van de populairste bezienswaardigheden in het park. De Watchtower werd oorspronkelijk gebruikt als rangerstation. In de 20e eeuw werd de Watchtower echter omgebouwd tot bezoekerscentrum, en sindsdien is het een van de belangrijkste bezoekerscentra van het park geworden.

 

Het maken van een helikoptervlucht

Helikoptervluchten boven de Grand Canyon laten je zweven boven een van de mooiste plaatsen ter wereld en geven je het gevoel dat je deel uitmaakt van het landschap. Voor reizigers die maar een dag of twee in Las Vegas zijn, is een helikoptervlucht misschien de enige mogelijkheid om de Grand Canyon te zien, want reizen naar de South Rim is beperkt en duur.

 

Maar dat is natuurlijk niet de voornaamste reden om in een van de helikopters te stappen. De echte reden is dat je de Grand Canyon ervaart zoals je op de wandelpaden nooit zal kunnen doen. Je krijgt een geweldig uitzicht van bovenaf en kan in korte tijd grote delen van de canyon ervaren. De prijs ligt uiteraard hoger dan tijdens een bezoek via de vele paden, maar het is de moeite dubbel en dwars waard!

 

Wat is de beste tijd voor een bezoek aan de Grand Canyon?

De Grand Canyon is de quintessentiële bucketlist bestemming voor reizigers, maar een bezoek in de winter is niet altijd de beste keuze. De canyon is het hele jaar open, maar de beste tijd om hem te bezoeken is eigenlijk tussen maart en mei. Dan is het weer warm, maar niet te heet. Het is ook de perfecte tijd om de beroemde wilde bloemen van de Grand Canyon te zien.

Waar ligt de Grand Canyon

Deze immense valley ligt in de staat Arizona, maar doorkruist meerdere staten. 

Andere populaire bestemmingen in Amerika zijn Californie, Florida. Beide staten hebben ook pretparken van Disney