Effe weg? Korte reizen voor betaalbare prijs!

Heb je zin om er even lekker uit te gaan en wil je graag een weekend weg of een midweek? Denk er dan eens aan om een stedentrip te maken in Europa

 

Of je nou gaat voor een stedentrip in de voorjaarsvakantie of je wilt er een weekendje tussenuit, je kan altijd een excuus bedenken waarom je een stedentrip in Europa maakt. Het is geweldig om een onbekende stad te gaan ontdekken.

Zuid Europa

Ben je op zoek naar een bestemming waar het net wat beter weer is dan in Nederland, dan is Zuid-Europa een geweldige bestemming. Landen zoals Frankrijk, Portugal, Italië en Spanje zijn ideaal als je in de lente of in het najaar graag wat meer zon wilt zien.

Portugal

Porto is een stad in Portugal die minder bekend is dan Lissabon, maar zeker een aanrader als je naar Portugal wilt gaan. In deze stad wordt port gemaakt. Het is de ideale stad voor wijnliefhebbers en mensen die houden van lekker eten.

 

Hou je ervan om lekker door een vreemde stad te struinen, port drinken en wil je ook graag genieten van de heerlijke Portugese keuken, dan is Lissabon zeker de moeite waard. In de wijk Bairro Alto kan je heerlijk uitgaan of op een terrasje zitten.

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

Spanje

Wil je graag eens naar Spanje, bezoek dan de prachtige stad Valencia. Deze stad is niet alleen bekend geworden door de Paëlla, het is ook een prachtige stad aan de Spaanse kust. Je vindt hier een prachtig strand, heerlijk eten en veel archeologische bezienswaardigheden.

 

Wil je wel graag naar Spanje maar zie je Valencia niet zitten of ben je daar wel eens geweest, dan is Bilbao met het wereldberoemde Guggenheim Museum aan te raden. Dit museum is een van de bekendste bezienswaardigheden van deze stad.

 

Maar in deze Spaanse stad is nog veel meer te doen! Bilbao heeft een prachtig centrum. Liefhebbers van architectuur, shopliefhebbers en mensen die van lekker eten houden is deze stad zeker de moeite van een bezoek waard.

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

Italie

Een aanrader om er eens lekker op uit te gaan in Europa is de Italiaanse stad Florence. In deze stad vind je indrukwekkende musea, prachtige pleinen en veel oude gebouwen. Ook op culinair gebied kan er in deze stad heel erg genoten worden.

Prijs

p.p.p.p.

Sterren

Stad

Reisorganisaties

Frankrijk

Denk je aan Frankrijk dan denk je automatisch aan Parijs. Deze stad heeft een groot aantal bekende en minder bekende bezienswaardigheden. Ook als je Parijs al eerder hebt bezocht is het nog steeds een aanrader om heen te gaan. Bezoek eens de kastelen en de groene parken rond deze mooie stad.

 

Wil je in Frankrijk een Italiaanse sfeer ervaren, denk er dan eens aan om de stad Nice te bezoeken. Deze Franse stad heeft in alles een Italiaans tintje. Je kan hier van de cultuur en van heerlijk eten genieten.

Turkije

Ga je liever wat meer naar het oosten tijdens je weekendje weg, dan kan je eraan denken om eens een weekendje weg te gaan naar Istanbul. Deze Turkse stad is bekend vanwege de vele minaretten en hamams. Het is de ideale stad om er een paar dagen door te brengen.

Polen

Misschien denk je er niet zo snel aan om voor een weekendje weg of een minivakantie met Effeweg reizen eens naar Polen te gaan. Toch heeft ook dit land genoeg te bieden. Het voordeel van Polen is dat alles er veel goedkoper is dan in Nederland.

 

Ga je een weekendje weg naar Warschau, dan kom je al snel tot de ontdekking dat deze Poolse stad zeker de moeite waard is. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Warschau bijna volledig verwoest. Eigenlijk kan je dus zeggen dat het een oude nieuwe stad is.

Hongarije

De stad Boedapest in Hongarije wordt ook wel de Parel aan de Donau genoemd. Zeker in de kersttijd hangt er hier een magische sfeer. Vanaf half november is het mogelijk om in deze stad de kerstmarkten te bezoeken.

 

Verder vind je in Boedapest ook een groot aantal bezienswaardigheden. Er zijn mooie kathedralen, markthallen waar een groot aantal heerlijke delicatessen te koop zijn en natuurlijk wil je als je hier bent ook een bezoek brengen aan het Koninklijk Paleis.

Bulgarije

Wil je met een wat kleiner budget een citytrip maken bij Effeweg Reizen, dan kan de Bulgaarse stad Sofia misschien iets voor jou zijn. Deze stad is namelijk spotgoedkoop. De accommodaties en maaltijden zijn hier heel voordelig. Ook zijn er in Sofia een groot aantal gratis bezienswaardigheden.

Overige bestemmingen

Kijk ook naar andere bestemmingen als: